Latvijas ziemas orientierists Nauris Raize šodien ieguva augsto 16. vietu Krievijā notiekošā Pasaules čempionāta ziemas orientēšanās sportā vidējā distancē, informē Latvijas Orientēšanās sporta federācija.

Nauris Raize 8,8 km garo distanci pabeidza 38 minūtēs un 53 sekundēs, no uzvarētāja, Bulgārijas pārstāvja Staņimira Belomaževa, atpaliekot piecas minūtes un piecas sekundes. Kā atzina sportists, kaut kopumā šīs dienas sniegums ir labs, no vairākām distancē pieļautajām kļūdām bija iespējams izvairīties.

"Šodien trases bija ļoti ledainas, sākums gāja pret kalnu un uzreiz lejup, tāpēc nācās būt uzmanīgam, lai pareizi noorientētos," stāsta Nauris. "Kritieni bija neizbēgami, tāpēc svarīgs bija labs ekipējums. Otrajā distances daļā paņēmu vairākus punktus pēc kārtas, ko var redzēt arī rezultātā. Vienmēr var labāk, jāizvēlas tikai pareizie varianti un jābrauc bez kļūdām."

Tikmēr otrs Latvijas pārstāvis Raivo Kivlenieks šodien distancē izlaida kontrolpunktu, tāpēc finišā palika bez rezultāta. "Izbraucot no arēnas, vienkārši pabraucu garām skatītāju kontrolpunktam un neatzīmējos tajā," par pieļauto kļūdu pēc finiša stāsta sportists. "Punkta nav, slēpes paņēmu neīstās, kas bija pilnīgs smilšpapīrs, orientēšanās un ledainie nobraucieni arī radīja lielas problēmas, turklāt arī fiziski nejutos labi."

Iepriekšminētajam kontrolpunktam garām pabrauca vēl septiņi sportisti, tostarp četri pretendenti uz medaļām. Kaut uzvarētāja ceļu izvēle arī nebija vislabākā, zelta medaļu tā Bulgārijai nodrošināja, par 15 sekundēm apsteidzot Zviedrijas pārstāvi Ēriku Rostu. Bronzas medaļu ieguva norvēģis Larss Moholds.

Pasaules čempionāts ziemas orientēšanās sportā turpināsies sestdien, 11. martā, ar garo distanci vīriešiem un sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!