Foto: Shutterstock
Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska ieņem piekto vietu pēc pirmdien aizvadītās Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes īsās programmas, kas pagaidām ir Latvijas jauno sportistu augstākais panākums.

Kučvaļska īsajā programmā sasniedza 46,46 punktus, bet līdere ar 52,94 punktiem ir Anastasija Galustjana no Armēnijas.

Izvēles programmas sacensības tiks aizvadītas trešdien.

Zīmīgi, ka pēc tam jau ceturtdien Kučvaļska Zviedrijā sāks dalību Eiropas čempionātā pieaugušajiem.

Distanču slēpošanā 10 kilometru sacensībās klasiskajā stilā puišiem pirmdien 73.vietu ieņēma Ralfs Eiduks, bet Dzintars Daleckis un Ojārs Vanags ierindojās attiecīgi 82. un 84.vietā starp 85 sportistiem.

Tikmēr 7,5 kilometru distancē meitenēm pirmdien attiecīgi 68. un 70.vietā starp 72 sportistēm ierindojās Karīna Pētersone un Marija Mičule, bet Līna Nagle nesasniedza finišu.

Bez augstiem rezultātiem Latvija Olimpiādes ievadā palika arī kalnu slēpošanā, kur pirmdien puiši sacentās milzu slalomā. Pēc pirmā brauciena no latviešiem labākais rezultāts bija Žakam Gedram, tomēr otrajā viņš nefinišēja. Starp finišu sasniegušajiem slēpotājiem 53.vietu ieņēma Klāvs Rubenis, bet Dāvis Zvejnieks un Elvis Opmanis bija attiecīgi 55. un 56.pozīcijā starp 68 ieskaiti guvušajiem dalībniekiem.

Tāpat pirmdien Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādi uzsāka arī Latvijas snovbordisti, kas piedalījās snovbordkrosa distancē. Puišu sacensībās Klāvs Emīls Liepiņš nepārvarēja astotdaļfināla barjeru un tika klasificēts dalītā 25.vietā, bet meiteņu konkurencē Paula Anna Vītola pēc apstāšanās tajā pat kārtā palika dalītā 17.pozīcijā.

Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē, kas risinās Austrijas pilsētā Forarlbergā un blakus esošajā Lihtenšteinā, Latviju pārstāv 24 sportisti, piedaloties piecos no astoņiem sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem. Latvijas jaunie sportisti olimpiādes sacensībās startēs biatlonā, distanču un kalnu slēpošanā, snovbordā un daiļslidošanā. Iepriekšējās divās ziemas olimpiādēs Latvija bija pārstāvēta arī ar U-17 hokeja valstsvienību, taču šajā reizē Latvija nepiedalīsies nevienā no komandu sporta spēlēm.

Sacensības risināsies līdz 30.janvārim. Tajās savu sportisko meistarību pārbaudīs 46 Eiropas valstu sportisti vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde notiek katru otro gadu, bet šoreiz tā pirmoreiz vēsturē risinās vienlaicīgi divās valstīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!