Foto: AP/Scanpix/LETA

Norvēģijas distanču slēpotāja Terēza Juheuga svētdien Lillehammerē guva uzvaru arī Pasaules kausa posma iedzīšanas sacensībās.

Diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu izcietusī Juheuga svētdien bija labākā desmit kilometru iedzīšanas sacensībās, finišu sasniedzot pēc 29 minūtēm un 35,5 sekundēm.

Norvēģietei tā bija jau 45. uzvara karjerā, bet svētdien uz goda pjedestāla pārējiem pakāpieniem stājās zviedrietes Eba Andešone, kura uzvarētājai piekāpās par 16,8 sekundēm, un cita norvēģiete Ingvilda Ūstberga.

Jau vēstīts, ka Juheuga sestdien bija labākā desmit kilometru brīvā stila slēpojumā, finišu sasniedzot pēc 26 minūtēm un 22,4 sekundēm.

Vēl 2016. gada septembrī Juheuga tika pieķerta aizliegto vielu lietošanā. Sākotnēji viņai tika piespriesta 13 mēnešu diskvalifikācija, kas būtu noslēgusies pirms gada. Līdz ar to norvēģiete būtu varējusi piedalīties olimpiskajās spēlēs, tomēr Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) pārsūdzēja šo lēmumu un pieprasīja bargāku sodu. Līdz ar to norvēģiete sacensībās atgriezusies vien šajā sezonā.

Savukārt vīriešiem 15 kilometru iedzīšanā uzvaru svinēja norvēģis Didriks Tēnsets, kurš distanci veica 44 minūtēs un 13,8 sekundēs. Aiz viņa otrajā vietā ierindojās viņa tautietis Šūrs Rets, kurš zaudēja 1,6 sekundes, bet trešais bija vēl viens Norvēģijas sportists Emīls Iversens.

Jau ziņots, ka sestdien vīriešu sacensībās 15 kilometru brīvā stila slēpojumā uzvarēja Rets, kurš finišēja pēc 36 minūtēm un 34 sekundēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!