Foto: AP/Scanpix/LETA
Pavisam bēdīga aina paveras uz 2018. gada Phjončhanas ziemas paralimpisko spēļu biļešu tirdzniecības rādītājiem – kopš šā gada februāra pārdoti tikai 0,2% no pieejamo biļešu skaita, liecina valdības rīcībā esošā informācija.

Līdz 20. oktobrim bija pārdotas vien 457 no izlaistajām 223 353 biļetēm uz paralimpskajām sacensībām, liecina Dienvidkorejas Kultūras, sporta un tūrisma ministrijas informācija, ar ko ziņu aģentūrai "Yonhap" dalījies valdošās demokrātiskās partijas pārstāvis Sjunglē Džo.

"Ir ļoti nepatīkami, ka tikai četrus mēnešus pirms paralimpiskajām spēlēm pārdoti tikai 0,2% biļešu," aģentūrai izteicies Džo. "Paralimpiskās spēles būtu jāreklamē tikpat aktīvi kā olimpiskās."

Pagaidām lielākais biļešu skaits iegādāts uz atklāšanas ceremoniju – 191 biļete, bet vistukšākās tribīnes gaidāmas parakērlinga sacensībās, tur no kopumā 40 071 biļetes pārdotas tikai 37, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Tikai nedaudz labāka ir situācija ar olimpiskajām spēlēm, kas sāksies mēnesi ātrāk. No 1,07 miljoniem biļešu pārdots nedaudz vairāk nekā ceturtā daļa jeb 275 964. Zema ir arī pašu korejiešu interese – no 760 tūkstošiem biļešu, kas paredzētas rīkotājvalsts iedzīvotājiem, pārdoti 20,7%.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) preses pārstāvis portālam gan norādījis, ka biļešu pārdošana joprojām notiek un novērojams progress. Turklāt novembra sākumā Korejā ieradīsies olimpiskā uguns un sāksies olimpiskās lāpas stafete, kam vajadzētu palielināt interesi par sacensībām arī vietējo vidū.

Olimpiādes rīkotāji apgalvo, ka ir pārdoti gandrīz 60% biļešu, kas rezervētas ārzemniekiem, taču šajā apjomā iekļautas arī biļetes, kas nodotas starptautiskajiem pārdevējiem, un nebūt nenozīmē, ka tās ir jau nopirktas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!