Foto: Publicitātes attēls
Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks otrdien ierindojās 51.vietā Austrijā notiekošā Pasaules kausa slaloma sacensību pirmajā braucienā, kamēr uzvaru izcīnīja austrietis Marsels Hiršers, panākdams savu titulēto tautieti Hermani Maieru.

Hiršers izcīnīja savu 54.uzvaru karjerā Pasaules kausa sacensībās. Neapšaubāms līderis ir slavenais zviedrs Ingemars Stēnmarks, kurš pagājušā gadsimta 80. un 90.gados izcīnīja 86 uzvaras, kamēr otro vietu ar 54 panākumiem dala austrieši Hiršers un Maiers.

Hiršers bija ātrākais abos braucienos, summā par 0,39 sekundēm apsteidzot norvēģi Henriku Kristofešenu.

Tikmēr trešais bija šveicietis Daniels Jule, kurš divu braucienu summā bija 2,13 sekundes lēnāks.

Savukārt Zvejnieks pirmajā braucienā no Hiršera atpalika par 5,46 sekundēm un ieņēma 51.pozīciju starp 58 finišu sasniegušiem sportistiem. Tas latvietim neļāva kvalificēties otrajam braucienam, kur iekļuva 30 ātrāki kalnu slēpotāji. No pirmā trīsdesmitnieka viņš atpalika 1,86 sekundes.

Austrijas kalnu slēpotāji Pasaules kausa sacensībās izcīnījuši 500 uzvaras, kamēr tuvākajai sekotājai Šveicei ir 232 panākumi.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā ar 1154 punktiem ir Hiršers, bet otrais ar 980 punktiem ir Kristofešens. Viņiem ar attiecīgi 666 un 665 punktiem seko norvēģi Aksels Lunns Svindāls un Hjētils Jansru, kuri otrdien nestartēja.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja pat pieci kalnu slēpotāji (Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Mārtiņš Onskulis, Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa), tomēr, kā tika apstiprināts pirmdien, februārī gaidāmajā Phjončhanas Olimpiādē viņu skaits būs sarucis līdz diviem, uz Dienvidkoreju dodoties Kristapam Zvejniekam un Leldei Gasūnai. Latvijai gan vēl pastāv nelielas cerības pie kādas kvotas tikt, ja citas valstis atteiksies no savām ceļazīmēm.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!