Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempionāts daiļslidošanā noslēdzās ar Dienvidkorejas zvaigznes Junas Kimas uzvaru sieviešu sacensībās, kamēr deju sacensībās uzvaru izcīnīja amerikāņi Merila Deivisa un Čārlijs Vaits.

Pašreizējā olimpiskā čempione Kima sacensībās atgriezusies pēc divu gadu pauzes un šoreiz bija neapturama. Līderpozīcijā Dienvidkorejas sportiste atradās jau pēc izvēles programmas un lieliski nostartēja arī izvēles disciplīnā.

Summā Kima tika pie 218,31 punkta, bet viņas tuvākajai sekotājai Karolīnai Kostnerei no Itālijas, kura piedalījās jau savā 11. pasaules čempionātā, bija vien 197,89 punkti. Kostnere slidojuma laikā pieļāva vairākas rupjas kļūdas un pat piedzīvoja kritienu.

Savukārt trešo vietu ar 196,47 punktiem izcīnīja japāniete Mao Asada, kura pēc izvēles programmas atradās vien sestajā vietā.

Kima līdz šim vienīgo reizi par pasaules čempioni bija kļuvusi 2009.gadā, bet pēc Soču olimpiskajām spēlēm viņa plāno noslēgt savu karjeru.

Kā ziņots, Latvijas daiļslidotāja Alīna Fjodorova izvēles programmā palika pēdējā, 35.vietā, nekvalificējoties brīvajai programmai.

Tikmēr sacensībās dejās arī izvēles programmā labāko rezultātu sasniedza Deivisa un Vaits, izcīnot uzvaru, tomēr šeit situācija bija daudz sīvāka. Amerikāņi summā izcīnīja 189,56 punktus, bet viņu galvenie konkurenti Tesa Virtū un Skots Moirs sekoja ar 185,04 punktiem.

Iepriekšējo reizi Deivisa un Vaits pasaules čempionātā bija uzvarējuši 2011.gadā. Tieši šie divi pāri, kas ikdienā ir treniņu partneri, ieņēmuši pirmās divas vietas visās lielajās sacensībās kopš 2010.gada.

Tikmēr trešo vietu ar 169,19 punktiem izcīnīja krievu sportisti Jekaterina Bobrova un Dmitrijs Solovjovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!