Foto: F64
Latvijas sieviešu kērlinga izlase pirmdien Turcijā arī otrajā Pekinas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīra mačā svinēja uzvaru.

Latvija otrajā cīņā ar 7:3 pārspēja Spāniju.

Pirmajā un trešajā endā Latvijas izlase guva tikai pa punktam, taču pretinieces atbildēja vien ar vienu punktu ceturtajā endā - 2:1 Latvijas labā.

Piektajā endā Latvijas kērlingistes panāca 4:1, bet nākamajos divos endos komandas apmainījās ar gūtu punktu - 5:2 Latvijas izlases labā.

Kad uz astotajā endā spāniešu gūto punktu Latvija devītajā endā bija atbildējusi ar diviem punktiem, komandas vienojās pēdējo endu neaizvadīt - 7:3 Latvijas labā.

Jau ziņots, ka pirmajā turnīra spēlē pirmdien latvietes ar rezultātu 12:3 sagrāva Slovēnijas izlasi.

Šajā grupā vēl pirmdien Ungārija pārspēja Kazahstānu ar 13:4.

Latvijas sportistes trešdien cīnīsies ar Ungāriju, bet ceturtdien - ar Kazahstānu.

Par vietu kvalifikācijas turnīrā, kas decembrī norisināsies Nīderlandes pilsētā Leivārdenā, sacenšas desmit sieviešu izlases.

Cīņas norisinās divās grupās, kur katrā ir pa piecām komandām. Grupu uzvarētājas sacentīsies savā starpā. Tā tiks noskaidrota pirmā ceļazīme uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Otro vietu ieguvēju savstarpējās cīņas uzvarētājs pēc tam tiksies ar grupu pirmo vietu spēles zaudētāju. Šajā spēlē tiks noskaidrota otrās ceļazīmes ieguvēja.

Arī Latvijas vīriešu izlase Turcijā jau svinējusi divas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!