Foto: AFP/Scanpix
Covid-19 jaunā paveida omikrona straujās izplatības dēļ atcelts vienas no prestižākajām un populārākajām daiļslidošanas sacensībām – "Grand Prix" seriāla fināls.

9. decembrī Osakā bija jāsākas sezonas galvenajām daiļslidošanas sacensībām "Grand Prix" seriāla finālam, tomēr Japānas atbildīgās iestādes, rīkotāji un Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU) nolēmusi, ka sacīkstes nevarēs notikt. ISU pieļauj, ka fināls varētu notiks ziemas sezonas izskaņā jau pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm.

"Ņemot vērā sarežģīto epidemioloģisko situāciju un ar to saistītajiem ceļošanas ierobežojumiem, karantīnas prasībām, drošības prasībām un loģistikas problēmām, sacensību rīkošana bija ļoti apgrūtināta. Japānas Slidošanas federācija un vietējā rīcības komiteja darīju visu, kas ir to spēkos, tomēr ar nožēlu nākas atzīt, ka viņi nespēs sarīkot sacensības paredzētajos termiņos," teikts ISU paziņojumā.

Japānā kopš 29. novembra ir pastiprinātas iebraukšanas prasības saistībā ar omikrona izplatību. Pirms tam Japāna bija atvieglojusi ārvalstniekiem iebraukšanas prasības, tomēr omikrona izplatība atkal likusi uzlecošās saules zemei pastiprināt drošības prasības un praktiski slēgt robežas ārvalstu pilsoņiem.

Daiļslidošana ir ļoti populāra Japānā un "Grand Prix" fināls raisīja lielu interesi. Šajās sacensībās ierasti startē seši labākie katrā disciplīnā. Olimpiskajā sezonā "Grand Prix" fināls ir kā ģenerālmēģinājums, kurā izkristalizējas olimpisko medaļu galvenie pretendenti.

Pagājušā gadā "Grand Prix" finālam bija jānotiek Pekinā, kas pēc diviem mēnešiem uzņems ziemas olimpiskās spēles, tomēr toreiz sacensības atcēla arī Covid-19 izplatības dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!