Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas kalnu slēpotājs Elvis Opmanis sestdien pasaules meistarsacīkstēs kalnu slēpošanā Kortīnā d'Ampeco slaloma kvalifikācijas sacensībās ieņēma 16. vietu un svētdien startēs pamatsacensībās, Gustavam Harijam Ābelem, Žakam Gedram un Mikam Zvejniekam pamatsacensībās netiekot.

Opmanis pirmajā braucienā ierindojās 17 .vietā, no līdera atpaliekot par 4,09 sekundēm, bet pēc otrā brauciena pakāpās vietu augstāk, no labākā rezultāta īpašnieka divu trašu summā japāņa Seigo Kato atpaliekot par 6,30 sekundēm.

Ābele pirmajā braucienā bija 45. 12,95 sekundes aiz līdera, bet pēc otrā pakāpās uz 39.vietu 22,45 sekundes aiz līdera.

Gedra tāpat kā Zvejnieks nefinišēja pirmajā braucienā.

Startēja 109 kalnu slēpotāji.

Pamatsacensībās iekļuva 25 labāko rezultātu īpašnieki.

Jau ziņots, ka sestdien slaloma sacensībās dalītu 24.vietu 106 sportistu konkurencē izcīnīja Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane, Lienei Bondarei nefinišējot otrajā braucienā un Laurai Bišerei - pirmajā.

Uzvarēja austriete Katarīna Līnsbergere, kura izbeidza amerikānietes Mikaēlas Šifrinas četru uzvaru sēriju pasaules čempionātos slalomā.

Planētas meistarsacīkstes iecerēts aizvadīt līdz svētdienai, kopumā sadalot 13 medaļu komplektus.

Pērn maijā vietējā rīkotājkomiteja vēlējās čempionātu pārcelt uz 2022.gadu, taču Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) bija pret šādu solu un meistarsacīkstes norisinās kā iepriekš plānots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!