Foto: Publicitātes attēli
Latvijas sportists Raivo Kivlenieks piektdien Krievijas pilsētā Tulā notiekošajā Pasaules studentu čempionātā orientēšanās ar slēpēm iedzīšanas sacensībās palika soļa attālumā no medaļas, informēja Latvijas Orientēšanās federācija.

Pasaules studentu čempionāts orientēšanās ar slēpēm šogad notiek pirmo reizi un tajā ar atzīstamām sekmēm startē Latvijas vadošais ziemas orientierists Raivo Kivlenieks, kurš ceturtdien sprintā ierindojās 7.vietā, bet piektdien iedzīšanas sacensībās pacēlās uz 4.vietu. Tiesa, līdz bronzas medaļai pietrūka vien sekunde.

Par uzvarētāju un jau divkārtējo Pasaules studentu čempionu sešus kilometrus garajā iedzīšanas distancē kļuva bulgārs Staņislavs Belomaževs, kurš konkurentiem bija neaizsniedzams, bet cīņā par otro vietu iesaistījās daudzi, tostarp arī Raivo Kivlenieks. No cīņas finiša taisnē izvairījās soms Tero Linnainmā, no citiem sudraba medaļas tīkotājiem nedaudz atrāvās pēdējos distances etapos. Taču duelis par bronzas medaļu izvērtās dramatisks, jo tikai pēdējos distances metros somu sportists Jiri Ūsitalo apsteidza un latviešu sportistam atņēma medaļas pozīciju.

Kivlenieks minēja, ka somiem bija ļoti labi sagatavotas slēpes un, kaut gan pašsajūta bijusi ļoti laba, distancē bija maz iespēju atrauties no citiem un iespēja aizbēgt no konkurentiem netika izmantota distances vidus daļā, kad tika pieļauta orientēšanās kļūda. "Taču vēl ir viena iespēja," optimismu nezaudē Latvijas vienīgais pārstāvis šajās sacensībās.

Sacensības turpināsies ar jaukto stafeti svētdien, kur Latvija nebūs pārstāvēta, bet pēdējā iespēja mājup aizvest godalgu no šī čempionāta Kivleniekam būs pirmdien, kad notiks sacensībās vidējā distancē ar kopējo startu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!