Svētdien, 11. oktobrī noslēdzās pirmās Rīgas atklātās jaunatnes meistarsacīkstes kērlingā. Puišu konkurencē nepārspēta palika KKR/Vondas komandas, bet meiteņu konkurencē uzvarēja JKK/Barone.

Debijas sacensībās kopumā startēja desmit junioru komandas. Sākotnēji, vienotā konkurencē meitenes un puiši tika sadalīti divās grupās pa piecām komandām, aizvadot apļa turnīru. Pēc tā labākās abu grupu meiteņu komandas un abu grupu puišu komandas tikās finālā, lai noskaidrotu uzvarētāju Rīgas atklātajās jaunatnes meistarsacīkstēs, savukārt grupu otro vietu ieguvēji spēlēja par trešo vietu turnīrā.

Kā pirmie cīnīties par titulu devās puiši. Šajā mačā tikās vēl ne reizi nezaudējusī KKR/Vondas komanda ar KKR/Bunci, kuri finālā iekļuva ar trim uzvarām četrās spēlēs. Spēli labāk iesāka Vonda, pēc četriem endiem atrodoties vadībā ar 3:1. Sestajā endā Buncim izdevās rezultātu izlīdzināt, izcīnot trīs punktus (4:4). Tomēr vienlīdzīgā spēlē neturpinājās ilgi, jo jau septītajā endā Vonda šos trīs punktus atspēlēja 7:4. Pēdējā endā Buncim neizdevās vairs ieķerties spēlē un tika atdots vēl viens punkts pretiniekiem (4:8). Līdz ar to pārliecinoši, uzvarot visas turnīra spēles, par tā uzvarētājiem kļuva KKR/Vondas komanda.

Paralēli šai spēlei VKK/Salmiņš sacentās ar TKK/Zasu. Arī šī spēle izvērtās ļoti spraiga, punkts punktā. Pēc četriem endiem Salmiņš bija iekrājis divu punktu pārsvaru 5:3, kuru izdevās noturēt līdz pat spēles beigām, noslēdzot to ar 7:5 un izcīnot 3. vietu turnīrā.

Ja Ventspils puišiem izdevās sekmīga spēle, tad meitenēm tik labi tā nevedās. Cīņā par trešo vietu meiteņu konkurencē VKK/Reizniece tā arī netika pie punktiem, atzīstot KKR/Brakovskas komandas pārākumu ar 10:0. Abas šīs komandas visu turnīru aizvadīja trīs spēlētāju sastāvā.

Fināla sākums starp JKK/Baroni un SK OB/Stabulnieci bija mazrezultatīvs, pēc trim endiem 1:1. Piektajā endā iegūtie trīs punkti, pirmo reizi spēlē Barones komandu izvirzīja vadībā ar 4:3. Lai arī pretinieces atkal panāk spēlē neizšķirtu sestajā endā 4:4, tomēr ar diviem punktiem septītajā Barone vēlreiz izvirzās vadībā 6:4, ko izdodas noturēt un izcīnīt uzvaru.

Šīs sacensības bija lielisks treniņš visām komandām, jo jau nākamajā nedēļas nogalē no 16. līdz 18. oktobrim visas startēs Latvijas junioru čempionātā, lai noskaidrotu 2020. gada čempionus.

Rezultāti atrodami šeit.

Izšķirošo spēļu rezultāti:
8:4 KKR/Vonda – KKR/Buncis /puišu fināls/
7:5 VKK/Salmiņš – TKK/Zass /puišu spēle par 3.vietu/
6:4 JKK/Barone – SK OB/Stabulniece /meiteņu fināls/
10:0 KKR/Brakovska – VKK/Reizniece /meiteņu spēle par 3.vietu/

Kopvērtējums meiteņu konkurencē:
1. KKR/Vonda
2. KKR/Buncis
3. VKK/Salmiņš
4. TKK/Zass
5. KKR/Dzalbe

Kopvērtējums puišu konkurencē:
1. JKK/Barone
2. SK OB/Stabulniece
3. KKR/Brakovska
4. VKK/Reizniece
6. KKR/Svīķe

Kērlinga klubu atšifrējums:
JKK – Jelgavas kērlinga klubs
KKR – Kērlinga klubs Rīga
SK OB – Sporta klubs OB
TKK – Talsu kērlinga klubs
VKK – Ventspils kērlinga klubs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!