Foto: Publicitātes attēli
Par Latvijas čempioniem snovbordā aizvadītajā nedēļas nogalē Ventspilī vīriešu un sieviešu konkurencē kļuvuši Toms Petrusevičs un Karīna Vītiņa, ziņo sacensību rīkotāji.

Sacensībās startēja vairāk nekā 100 dalībnieku. Tās norisinājās "slopestyle" disciplīnā, kas pirmoreiz iekļauta arī 2014.gada ziemas olimpiskajās spēļu Sočos programmā.

Latvijas čempione snovbordā sieviešu grupā Vītiņa ieguva pirmo vietu kvalifikācijā un to nosargāja arī finālos, aiz sevis atstājot Māru Zālīti un Santu Vēveri.

Tikmēr vīriešu konkurencē par Latvijas čempionu kļuva Petrusevičs, bet otrajā vietā ierindojās Valters Ošnieks. Savukārt bronzas godalgu izcīnīja Jānis Sarāns.

"Slopestyle" ir snovborda sacensību disciplīna, kurā snovbordists brauciena laikā cenšas izpildīt tehniski sarežģītus trikus lielā amplitūdā un izkoptu stilu pār dažādiem snovparka elementiem - tramplīniem un slaidiem.

Brīvā stila slēpošanā par Latvijas čempionu sievietēm kļuva Linda Saulkalne, bet vīriešiem triumfēja Reinis Stabiņš.

Sacensības bija arī ceturtais starptautiskās "Monster Energy Ride in Baltics 13" tūres posms, kuras līderi ir vairāki talantīgi braucēji no Latvijas. Pirmoreiz Baltijas valstu vēsturē tās tika iekļautas arī pasaules snovborda tūres kalendārā.

Pēc fināla braucieniem norisinājās arī "Labākā trika" sacensības snovbordā un brīvā stila slēpošanā, kur pirmās vietas un 200 latu naudas balvas no Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga ieguva Edvards Lansmanis un Ošnieks.

Jau otro sezonu augstākā līmeņa snovborda un brīvā stila slēpošanas sacensības Baltijas valstīs ir apvienotas sacensībās "Monster Energy Ride in Baltics", bet nākamais to posms - Igaunijas čempionāts - norisināsies jau 23.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!