Pirmais Latvijas čempionāts kērlingā junioriem jaukto pāru konkurencē norisinājās no 28.aprīļa līdz 1.maijam. Pārliecinošu uzvaru finālā ar 9:3 svinēja un pirmo čempionu titulu izcīnīja Sporta kluba "OB" komanda Katrīna Gaidule/Roberts Reinis Buncis, informēja Latvijas Kērlinga asociācija.

Kopumā čempionātā startēja sešas komandas, kas pamatturnīrā izspēlēja viena apļa spēles. Ar četrām uzvarām piecās spēlēs pamatturnīru noslēdza Talsu kērlinga kluba pāris Marija Seļiverstova/Eduards Seļiverstovs un Elīza Stabulniece/Krišs Vonda. Tā kā savstarpējā spēlē pārāki bija Seļiverstovi, tad viņi ieņēma pirmo vietu un pusfinālā tikās ar 4.vietas ieguvējiem no Ventspils kērlinga kluba Helēnu Reiznieci/Markusu Salmiņu. Pateicoties trīs punktiem septītajā un nozagtam astotajā endā Seļiverstova/Seļiverstovs ar uzvaru 8:4 iekļuva finālā. Tur viņiem pretim stājās Gaidule/Buncis, kas pēc neveiksmīgā pusfināla sākuma spēja beigās izraut uzvaru ar 7:6 pār Stabulnieci/Vondu.

Fināla cīņā pēc trim endiem vadībā ar 3:1 atradās Seļiverstova/Seļiverstovs. Ceturtajā endā Gaidule/Buncis spēja izcīnīt četrus punktus, kas pirmo reizi spēlē ļāva izvirzīties vadībā ar 5:3. Turpmākajos divos endos viņi punktu krājumu papildināja ar kopumā nozagtiem četriem punktiem, panākot 9:3. Pie šāda rezultāta spēle noslēdzās, Gaidulei/Buncim izcīnot zelta medaļas pirmajā Latvijas čempionātā junioriem jauktajiem pāriem.

Par trešo vietu sacentās vieni no šī čempionāta favorītiem Stabulniece/Vonda ar Reiznieci/Salmiņu. Spraiga cīņa izvērtās visas spēles garumā, te vienam, te otram pārim pārņemot vadību. Trīs punkti sestajā un viens nozagts septītajā (6:4) lika noprast, ka bronzas medaļu īpašnieki ir noskaidroti, kas šajā gadījumā būtu Stabulniece/Vonda. Tomēr ventspilnieki nenolaida rokas un izlīdzināja rezultātu 6:6, ievedot spēli ekstra endā. Lai arī Stabulniecei/Vondam šajā endā bija pēdējā metiena tiesības, tomēr neveiksmīgs pēdējais metiens noveda pie punktu zaudējuma 6:8 un negaidītām bronzas medaļām Reizniecei/Salmiņam.

Izšķirošo spēļu rezultāti:
8:4 TKK/M.Seļiverstova-E.Seļiverstovs – VKK/H.Reizniece-M.Salmiņš /pusfināls/
7:6 SK OB/K.Gaidule-R.R.Buncis – SK OB/E.Stabulniece-K.Vonda /pusfināls/
9:3 SK OB/K.Gaidule-R.R.Buncis – TKK/M.Seļiverstova-E.Seļiverstovs /fināls/
8:6(EE) VKK/H.Reizniece-M.Salmiņš – SK OB/E.Stabulniece-K.Vonda /bronzas spēle/

Kopvērtējums:
1. SK OB/K.Gaidule-R.R.Buncis
2. TKK/M.Seļiverstova-E.Seļiverstovs
3. VKK/H.Reizniece-M.Salmiņš
4. SK OB/E.Stabulniece-K.Vonda
5. KKR/L.Rēdliha-K.Gnutons
6. VKK/L.Prūse-V.Vieško

Kērlinga klubu atšifrējums:
KKR – Kērlinga klubs Rīga
SK OB – Sporta klubs "OB"
TKK – Talsu kērlinga klubs
VKK – Ventspils kērlinga klubs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!