Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) prezidents Endrjū Pārsonss norādījis, ka Krievijas puse tā arī nav sniegusi pierādījumus, kas atspēkotu Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgā izmeklētāja Ričarda Maklārena ziņojumā minētās apsūdzības, tāpat nav izpildīti kritēriji Krievijas Paralimpiskās komitejas (KPK) diskvalifikācijas izbeigšanai un tā ir atstāta spēkā.

IPC izpildkomiteja 20. decembrī nolēma paturēt spēkā KPK diskvalifikāciju, kas tika piespriesta vēl pirms 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

"Kopš Maklārena otrā ziņojuma publicēšanas pagājušā gada decembrī ir daudz vairāk pierādījumu, kas apstiprina un piešķir vēl lielāku svaru viņa secinājumiem," teikts SPK prezidenta paziņojumā organizācijas mājas lapā. "Ja Krievijas valdība uzskata, ka Maklārena ziņojumā iekļautie secinājumi un pierādījumi nav uzticami, tai vajadzētu iesniegt atbilstošus atspēkojošus pierādījumus un skaidrojumus. Pagaidām tas nav noticis."

Septembrī KPK lēma, ka Krievijas paralimpiešiem tiks dota iespēja piedalīties 2018. gada Phjončhanas ziemas paralimpiskajās spēlēs kā neitrāliem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!