Foto: EPA/Scanpix/LETA
Norvēģijas kalnu slēpotājs Sebastians Foss-Sūlevogs svētdien Kortīnā d'Apmeco pasaules čempionāta pēdējā dienā izcīnīja zelta medaļu slalomā, kamēr Latvijas vienīgais pārstāvis Elvis Opmanis pirmajā braucienā nefinišēja.

Pēc pirmā brauciena, kurā nefinišēja 45 jeb apmēram puse no 100 startējušajiem sportistiem, līderis bija austrietis Adrians Pērtls, kurš par 0,14 sekundēm apsteidza itāli Aleksi Vinaceru. Vēl divas sekundes simtdaļas tālāk bija Foss-Sūlevogs, bet tikpat no pirmā trijnieka atpalika zviedrs Kristofers Jākobsens.

Saulaino laikapstākļu dēļ pasliktinājās trases stāvoklis un organizatori lēma, ka otrajā braucienā sportisti vispirms startēs no 15. vietas līdz pirmajai, nevis no 30.vietas, kā tas ierasts Pasaules kausā un planētas meistarsacīkstēs.

Otrajā braucienā Foss-Sūlevogs bija pārliecinoši ātrākais un nodrošināja uzvaru summā. Pērtls atpalika 0,21 sekundi, bet no sestās vietas uz trešo pakāpās uzvarētāja tautietis Henriks Kristofešsons, kurš čempionam zaudēja 0,46 sekundes.

Aiz goda pjedestāla palika Vinacers, kuram gan līdz pirmajam trijniekam bija ļoti tālu jeb 0,74 sekundes. Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Aleksis Pinturo no Francijas samierinājās ar dalītu septīto vietu, kamēr slaloma vadošais braucējs Marko Švarcs no Austrijas pēc astotās vietas pirmajā braucienā otrajā izstājās.

29 gadus vecais Foss-Sūlevogs tikai šosezon svinēja savu pirmo uzvaru karjerā, bet kopumā Pasaules kausā viņš uz pjedestāla kāpis četras reizes. Iepriekšējo reizi kāds norvēģis slalomā triumfēja pirms 24 gadiem, kad par čempionu tika kronēts Toms Stiansens. Foss-Sūlevogs šajā čempionātā izcīnīja zeltu arī komandu sacensībās.

No Latvijas sportistiem finālam kvalificējās tikai Elvis Opmanis, kurš pirmajā braucienā starpfinišos bija 70. un 61.vietā, taču finišu nesasniedza. Sestdien atlasi nepārvarēja Miks Zvejnieks, Žaks Gedra un Gustavs Harijs Ābele.

Jau ziņots, ka sieviešu sacensībās augsto 24.vietu izcīnīja Dženifera Ģērmane.

Planētas meistarsacīkstes kopumā tika sadalīti 13 medaļu komplekti.

Pērn maijā vietējā rīkotājkomiteja vēlējās čempionātu pārcelt uz 2022. gadu, taču Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) bija pret šādu solu un meistarsacīkstes norisinājās kā iepriekš plānots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!