Foto: Scanpix
Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Garmišpartenkirhenē noslēdzās ar francūža Žana Baptista Granža uzvaru pēdējā turnīra disciplīnā – slalomā.

Granžs izvirzījās vadībā pēc pirmā brauciena, iekrājot 0,22 sekunžu pārsvaru pār itāli Manfrēdu Melgu un 0,57 sekunžu pārsvaru pār zviedru Andrē Mīreru.

Otrais brauciens zviedram izvērtās ļoti neveiksmīgs un viņš noslīdēja uz 10. pozīciju, lēnāks par Granžu bija arī Melgs. Toties negaidīti otrajā pozīcijā izvirzījās zviedrs Jenss Bigmārks, kurš pēc pirmā brauciena Granžam zaudēja 1,09 sekundes.

Francūzim otrajā braucienā kūstošajā trasē izdevās noturēt pirmo vietu – finišā viņš Bigmārku apsteidza par 0,43 sekundēm.

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks ierindojās 36. pozīcijā, uzvarētājam divu braucienu summā zaudējot 14,40 sekundes.

Pārējiem Latvijas sportistiem slalomā ne pārāk veicās – Roberts Briška par nepareizi veiktiem vārtiem saņēma diskvalifikāciju otrajā kvalifikācijas braucienā, Kristaps Blūms tajā nefinišēja, Kaspars Daugulis palika bez rezultāta pirmajā.

Slaloms bija pēdējā disciplīna šāgada pasaules čempionātā, kurā visvairāk godalgu izcīnīja Austrija – astoņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!