Foto: Publicitātes foto

Gatavojoties pasaules U23 čempionātam, kas nākamnedēļ sākumā sāksies Somijas pilsētā Vuokati, pāris nepatīkamus momentus piedzīvojusi Patrīcija Eiduka. Latvijas vadošā distanču slēpotāja tomēr beigu beigās ir nokļuvusi Somijā un atlikušās sešas dienas turpinās gatavošanos čempionātam, informē slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis.

Pēc ļoti labi aizvadītā un teicami noslēgtā "Tour de Ski" Patrīcija Eiduka vienu nedēļu pavadīja Latvijā, lai nedaudz atpūstos pēc ļoti smagās slodzes, bet pēc tam turpinātu gatavošanas pasaules čempionātam junioriem un U23 grupai.

Sportiste 17. janvārī devās uz Itāliju, lai trenētos augstkalnes apstākļos Alpos. Pirmās problēmas radās jau pēc ielidošanas, jo izrādījās, ka bagāža un inventārs ir aizceļojuši kur citur. Cerēto ne vairāk kā pāris dienu vietā bagāža ar inventāru tika piegādāta tikai pēc pusotras nedēļas – 28. janvārī.

Eidukai ar inventāru gan izpalīdzēja Polijas komandas biedrenes. Taču tik un tā vienpadsmit dienas no kopumā sešpadsmit Toblahā nācās trenēties ar svešu inventāru, kas atstājis iespaidu uz treniņu procesu. Turklāt janvāra otrajā pusē sāka iestāties ķermeņa nogurums no milzīgās slodzes janvāra sākumā "Tour de Ski" sacensībās.

Pēc pāris dienu ilgiem treniņiem Itālijā ar savu inventāru, bet pirms lidošanas uz Somiju sākās nākamās problēmas. Eiduku un polietes atļauju trūkuma dēļ neielaida lidmašīnā. Līdz ar to Vecbebros augušajai sportistei nācās meklēt citus nokļūšanas variantus un braukt ar vilcienu uz Prāgu, bet no turienes lidot uz Somiju.

Vuokati pilsētā gaidāmais pasaules čempionāts norisināsies no 8. līdz 14. februārim.

Jau ziņots, ka Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka "Tour de Ski" pēdējā posmā izcīnīja augsto desmito vietu, kļūstot par pirmo slēpotāju, kas iekļuvusi pirmajā desmitniekā, kā arī pirmo slēpotāju, kas sieviešu konkurencē pieveikusi prestižo tūri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!