Foto: Publicitātes foto
Pirmo reizi pasaules un Eiropas daiļslidošanas čempionāta dalībniekus vērtēs arī Latvijas speciāliste - Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) profesore Agita Ābele izraudzīta par vienu no 52 daiļslidošanas tiesnešiem, kuri nākošgad tiesās abos šajos nozīmīgajos turnīros, informē LSPA preses dienests.

Ābele pasaules čempionātā tiesās sporta pāru slidojumus, savukārt Eiropas čempionātā – daiļslidošanu sievietēm

Līdz šim Latvijas daiļslidošanas tiesneši nav tiesājuši šāda līmeņa sacensības šajās disciplīnās.

Ābele ir vienīgā augstākā līmeņa Starptautiskās Slidošanas asociācijas (ISU) tiesnese Latvijā - šī statusa eksāmenu viņa nokārtoja šī gada septembrī Obersdorfā, olimpiskās atlases turnīrā. Eksāmena kārtošana ilga trīs dienas un Latvijas speciālistes sasniegtaus rezultāts bija 94%.

"ISU pārstāvji kārtot eksāmenu mani aicināja jau sešus gadus, bet visu laiku atrunājos, jo ir darbs ar Sporta akadēmijas studentiem, komentēšana Latvijas televīzijā, Latvijas Augstskolu sporta savienības vadīšana, bet šogad piekritu - un te rezultāts - Latvijas televīzijā komentēšu tikai Olimpisko turnīru, bet pārējos mačus tiesāšu klātienē," stāsta Ābele.

Eiropas čempionāts daiļslidošanā notiks Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, 2014.gadā no 13. – 19.janvārim, bet pasaules čempionāts notiks Japānas pilsētā Saitamā, 2014.gadā no 24.līdz 31.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!