Foto: DELFI
Ceturtdien Rīgā ir sākušās "Volvo Open Cup" sacensības daiļslidošanā, kurām galveno uzsvaru šogad dod pasaulslavenā daiļslidotāja Jevgeņija Pļuščenko klātbūtnē, taču nav tā, ka krievu zvaigzne slidos bez konkurences - par galveno viņa konkurentu Rīgā speciālisti nosauc 17 gadus veco, neiedomājami plastisko un artistisko filipīnieti Maiklu Kristianu Martinesu.

Filipīniešu sportists Rīgā nav pirmo reizi - viņš te uzstājās pirms diviem gadiem, kad vēl slidoja junioru ieskaitē, pērn, un ieradies arī šogad, bet jau sacensties pieaugušo konkurencē.

Kas liek domāt, ka Martiness varētu likt pacīnīties Pļuščenko par uzvarētāja godu Rīgas turnīrā, ir jaunā slidotāja progress - savā pirmajā junioru pasaules čempionātā viņš ieņēma 15.vietu, bet pērn jau bija piektais. Arī Soču olimpiskajām spēlēm Martiness jau ir kvalificējies, un Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) iegūto punktu rangā atrodas 31.pozīcijā.

"Esmu Rīgā jau trešo reizi, pirmoreiz slidoju te kā juniors, tagad jau pieaugušo konkurencē," portālam "Delfi" atklāja sportists. "Mani uzskata par galveno Pļuščenko konkurentu? Centīšos. Manas programmas nagla ir trīskāršais aksela lēciens un lēcienu kaskāde, bet es sapņoju par četrkāršo lēcienu."

Jāpiebilst, ka Martiness ir pirmais daiļsidotājs Filipīnu vēsturē, kas savā sacensību programmā iekļāvis trīskāršo aksela lēcienu.

Tāpat kā slavenais krievu daiļslidotājs, arī Martiness gatavojas Soču olimpiskajām spēlēm, un atzīst, ka Rīgas turnīrs ir gan laikā, gan ģeogrāfiskā ziņā ļoti izdevīgs. Jāpiebilst, ka vairāki sportisti, kas ieradušies Rīgā, šīs sacensības izvēlējušies Soču vai pasaules čempionāta dēļ.

Filipīniešu sportists trenējas ASV, Kalifornijā, pie 1988. gada olimpiskā čempiona Iļjas Kuļika, bet savu nonākšanu daiļslidošanā skaidro vienkārši. "Filipīnās populārs ir basketbols un futbols bet es esmu astmatisks un man nedrīkst nodarboties ar šiem sporta veidiem, kas notiek zem klajas debess, un arī vēsums man ir ieteicams vairāk kā karstums," saka Martiness. "Pirmo reizi uz ledus uzkāpu deviņu gadu vecumā, lielveikala slidotavā."

"Volvo Open Cup" sacensības vīriešu konkurencē sāksies ceturtdien pl.20:20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!