Foto: F64

Izcilais krievu daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko no Rīgas turnīra "Volvo Open Cup" aizbrauca ar uzvarētāja lauriem, tīri izpildītu četrkāršo lēcienu, sajūtu, ka ir pavisam atgriezies sportā un pozitīvām emocijām.

Izvēles programmu sportists noslēdza, sitot ar rokām pa arēnas ledu, un parādīja skatītājiem paceltus abus īkšķus, sakot "paldies". "Sajutu, ka esmu atgriezies par miljons procentiem, pierādīju sev, ka varu, un šodien izpildīju visu," pēc slidojuma teica acīmredzami apmierinātais Pļuščenko. "Taču neko negribu prognozēt - ar manām 12 operācijām... Sportā es dzīvoju šodienai. Protams, ar skatu nākotnē, taču tālus plānus neveidoju. Man bijis ļoti daudz operāciju, un reizēm "uzpeld" tādas sekas, ka ir grūti pat treniņos, nerunājot par sacensībām. Taču šodien nekas netraucēja, esmu ļoti apmierināts ar četrkāršo lēcienu, ar sarežģīto programmu un to, ka neesmu noguris. Galvenais, ka pēdējo soļu celiņu es jau slidoju ar smaidu, ar emocijām, sāku skatīties uz publiku."

"Volvo Open Cup" skatītājiem bija iespēja pirmajiem redzēt un izbaudīt īpašo programmu, ko Pļuščenko, kā jau rakstījām, gatavo īpaši Soču olimpiskajām spēlēm. Viņa treneris Aleksejs Miščenko to nodēvēja par "The Best of Pluscenko". "Šajā programmā ir visa mana dzīve," saka slidotājs. "Protams, nebija iespējams ielikt visas programmas, un ļoti žēl. Ja man ļautu slidot 10 minūtes, tad varētu parādīt visu! Slidoju no sirds, jo mīlu šīs programmas, ne velti mēs izvēlējāmies tieši šos fragmentus, no Olimpiskajām spēlēm, no pasaules čempionātiem, bet tā vēl nav pilnībā gatava. "

"Kas tālāk? Tagad atgriežos Pēterburgā un eju uz medībām - tie man šobrīd ir svarīgākie nākamie plāni," pajokoja Pļuščenko. "Sportiskajā ziņā darāmā daudz - atlabšana, programmu uzlabošana, vajag "ieslidoties", atgūt formu, vajag vēl nedaudz zaudēt svaru, palielināt muskuļu masu - ļoti daudz darba vēl ir. Bet galvenais ir piedalīties ceturtajā Olimpiādē un iekļūt labāko trijniekā."

"Šodien pirms sacensībām biju izgājis pastaigāties un viena meitene mani pasauca. Es atskatījos un viņa pajautāja - jūs gadījumā neesat daiļslidotājs? Atbildēju, ka esmu. Jūs esat Pļuščenko? Jā! Ko jūs šeit darāt? Atbildēju, ka piedalos sacensībās. Viņa - te? Pie mums??? Tas bija ļoti interesants moments," par Rīgā piedzīvotajiem amizantajiem momentiem ar žurnālistiem padalījās sportists.

Atgādinām, ka Rīgā, kur notika Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) ranga sacensīcas, Pļuščenko startēja, lai kvalificētos Soču olimpiskajām spēlēm - lai varētu tajās startēt, sportistam bija nepieciešams veikt izvēles programmu, jo Eiropas čempionātā Pļuščenko guva traumu un no turnīra izstājās, neveicis šo programmu. Sezonas turpinājumā viņam tika izdarīta muguras operāciija un sacensībās sportists vairs nepiedalījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!