Foto: DELFI

Atlētu, kuru veikumam uz profesionālā sporta skatuves var piedēvēt globālu mērogu, Latvijā nav daudz. Patrīcijas Eidukas stāsts to vidū ir viens no neparastākajiem – sporta veidā, kas ir ārkārtīgi populārs pasaulē, bet "eksotisks" Latvijā, izmantojot neordinārus ceļus un nesmeļot valsts naudas "krējumu".

Laikā, kad dažādi padzīvojuši onkuļi bez sirdsapziņas pārmetumiem diskreditē olimpiskās kustības godu un cieņu, ir vitāli nepieciešams pretspars – kas uzticams un īsts, kas iemieso sporta oriģinālo esenci. Vai mums, Latvijā, kas tāds ir? Gribētos teikt, ka – jā! Pasaules kauss U-23 vecuma grupā, 11., 17. un 19. vietas pasaules čempionātā, pat 5. vieta vienā no "Tour de Ski" startiem – Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka aizvadītajā sezonā spēra platu soli vēl tuvāk pasaules elitei vienā no fiziski prasīgākajiem, tradīcijām bagātākajiem un konkurences ziņā smagākajiem ziemas sporta veidiem pasaulē.

Zemākā reputācija, "tūristu" folkloras pamatu pamats – pēc pirmajiem 20 neatkarības gadiem distanču slēpošana kā sporta veids bija, iespējams, nepateicīgākā starta pozīcija, no kuras uzsākt mērķtiecīgu un ambiciozu karjeru. Tomēr Patrīcija pierādījusi, ka neiespējamu lietu nav. Par faktoriem, kas šajā ceļā bijuši izšķiroši – ļāvuši virzīties uz priekšu, kāpt arvien augstākā līmenī un pietuvoties pašai elitei – 23 gadus sportiste sarunā ar Ingmāru Jurisonu un Jāni Janševicu "Bufetes" otrās sezonas 9. epizodē.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify" un "Apple Podcasts" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!