Foto: AFP/Scanpix
Polijas tramplīnlēcējs Kamils Stohs piektdien izcīnīja uzvaru prestižās Četru tramplīnu turnejas pēdējā posmā, triumfējot arī sacensību kopvērtējumā.

Divkārtējais olimpiskais čempions Stohs pirms pēdējā etapa, kas norisinājās Austrijas pilsētā Bišhofzofenē, kopvērtējumā bija otrais aiz norvēģa Daniela Andre Tandes, tomēr ar teicamu sniegumu abos lēcienos, viņš beigās kopvērtējumā izcīnīja gana pārliecinošu panākumu.

Stohs savos lēcienos piezemējās 134,5 un 138,5 metrus tālu, nopelnot 289,2 punktus, ar ko bija pietiekoši, lai viņš kļūtu par otro Polijas tramplīnlēcēju, kurš uzvar Četru tramplīnu turnejā. Pirmais 2001. gadā bija Adams Mališs.

Uzvarētājs pirmajos divos posmos bija otrais, trešajā palika uzreiz aiz goda pjedestāla, taču pārliecinošā uzvara piektdien, ļāva viņam svinēt panākumu summā.

Pēdējā posmā otrais palika austrietis Mihaels Haibeks, kurš lēca 130,5 un 142 metrus tālu, nopelnot 283,3 punktus, bet trešo vietu ieņēma vēl viens polis Pjotrs Žila, kurš bija 131 un 137 metrus tāls, tiekot pie 275,8 punktiem.

Tikmēr Tande, kurš uzvarēja otrajā un trešajā posmā, šoreiz spriedzi neizturēja un Bišhofzofenē palika vien 26.vietā, zaudējot izredzes uz panākumu visā seriālā.

Stohs kopvērtējumā, kurā uzvarētāju noteica visās četrās sacensībās summējot izcīnītos punktus, guva drošu uzvaru. Viņš nopelnīja 997,8 punktus, kamēr otrais palika viņa tautietis Žila, kuram bija par 35,3 punktiem mazāk. Tikmēr Tande palika trešais ar 941,8 punktiem.

Tikmēr Pasaules kausa kopvērtējumā pēc 11 sacensībām līderis atkal ir jaunais slovēņu talants Domens Prevcs, kurš Četru tramplīnu turnejā startēja ne pārāk sekmīgi, kopvērtējumā paliekot devītais. Pasaules kausā viņš ir ieguvis 646 punktus, Tande no viņa atpaliek par deviņiem, bet Stohs par 13 punktiem.

Stohs 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja divas zelta medaļas, triumfējot lēcienos kā no mazā, tā lielā tramplīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!