Pirmdien, 2. maijā pasaules ratiņkērlinga čempionātā Lohjā, Somijā Latvijas jauktā pāra izlase (Poļina Rožkova un Agris Lasmans) pēc dramatiskās uzvaras pār Čehiju dienas otrajā spēlē tikās ar Turciju. Šoreiz uzvara nāca krietni vien vieglāk, valstsvienībai pārspējot pretiniekus ar 10:4, ziņo Latvijas Kērlinga asociācija (LKA).

Spēli Latvijas ratiņkērlingisti uzsāka bez pēdējā akmens tiesībām, tomēr tas neliedza izcīnīt pirmajiem punktus. Latvieši nozaga piecus punktus pirmajā endā un vienu – otrajā endā, nonākot vadībā ar 6:0.

Turcija "power play" opciju izmantoja nepilnvērtīgi, gūstot tikai punktu, ko papildināja ar vienu nozagtu ceturtajā endā, samazinot rezultāta starpību līdz 6:2. Pēc lielā pārtraukuma Latvijas izlase nolēma ar "power play" spēli palielināt rezultātu, kas izdevās, un tika panākts 9:2 savā labā.

Sestajā endā veiksmīgi tika nozagts vēl viens punkts (10:2). Pretinieku mēģinājums atspēlēties septītajā endā beidzās ar divu punktu guvumu 10:4, pie kā arī spēle noslēdzās.

Latvijas ratiņkērlinga izlases komentārs pēc spēles ar Turciju: "Iesākumā bija tik ātrs ledus, bet mēs veiksmīgi spējām izmest savus "take out" metienus, kas pirmajā endā deva piecus punktus, jo pretinieku pēdējais akmens izrādījās par stipru un izgāja cauri mājai."

"Vēlāk nospēlējām ļoti labi viņu "power play". un arī beidzot nospēlējām labi savu "power play", kur pat bija iespēja paņemt četrus, tomēr pēdējais metiens mums bija par stipru. Rīt būs spēle atkal uz A celiņa, kurš ir visneprognozējamākais no visiem."

Komandas vispirms aizvada apļa turnīru grupā. Katras grupas labākās trīs vienības nodrošina vietu "play-off" kārtā. Pirmo vietu ieguvējas automātiski kvalificējas pusfinālam, savukārt A2 ar B3 un A3 ar B2 savstarpēji noskaidros atlikušos pusfinālistus. Pusfināla uzvarētāji 5. maijā plkst. 16:00 cīnīsies par pirmo pasaules čempionu titulu.

Latvijas ratiņkērlinga izlases sastāvs: Poļina Rožkova, Agris Lasmans.

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra spēļu grafiks un rezultāti:
4:8 – Kanāda
8:9 – Norvēģija
9:5 – Vācija
8:7(EE) – Čehija
10:4 – Turcija
/03.05./ 09:30 – Dānija (TIEŠRAIDE)
/03.05./ 16:30 – Slovākija
/04.05./ 09:30 – ASV

Kopvērtējums B apakšgrupā:
1. Norvēģija 6-5-1
2. Slovākija 6-4-2
3. Čehija 5-3-2
3. Latvija 5-3-2
5. Vācija 5-2-3
5. Kanāda 5-2-3
5. Dānija 5-2-3
8. ASV 6-2-4
9. Turcija 5-1-4

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!