Krievijas daiļslidotāja Sofija Samodurova piektdien Minskā ar teicamu sniegumu izvēles programmā triumfēja Eiropas čempionātā.

Vien 16 gadus vecā Samodurova par sniegumu izvēlas programmā saņēma 140,96 punktus, kas bija pārliecinoši labākais sniegums. Summā viņai bija 213,84 punkti un zelta medaļa.

Krasnojarskā dzimušajai daiļslidotājai šis ir lielākais panākums karjerā.

Tikmēr neveiksmi piedzīvoja olimpiskā čempione Aļina Zagitova, kura bija līdere pēc īsās programmas, bet izvēles priekšnesumā krievietei bija vien ceturtais rezultāts, kas summā deva 198,34 punktus un sudraba medaļu.

Savukārt trešo vietu izcīnīja somiete Viveka Linforsa, kura ar diviem stabiliem priekšnesumiem tika pie 194,40 punktiem.

Jau ziņots, ka Latvijas jaunā daiļslidotāja Elizabete Jubkāne trešdien ieņēma 35.vietu Eiropas čempionāta īsajā programmā, apsteigdama vienu konkurenti un izvēles programmai nekvalificēdamās.

Tikmēr vīriem Deniss Vasiļjevs ceturtdien īsajā programmā ieņēma 12.vietu, čempionātu noslēdzot sestdien ar izvēles programmu.

Savainojumu dēļ Latvijai Eiropas čempionātā nevar palīdzēt valsts vadošās daiļslidotājas Diāna Ņikitina un Angelīna Kučvaļska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!