Foto: Foto: Latvijas Biatlona federācija
Latvijas biatloniste Sandra Buliņa svētdien Pokļukā ieņēma 51.vietu Eiropas atklātā junioru čempionāta (EJČ) desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

Sandra Buliņa sestdien 7,5 kilometru sprintā ieņēma 58.vietu un kā viena no pēdējām kvalificējās iedzīšanai, bet viņas dvīņumāsa Sandra palika 66.pozīcijā. Svētdien iedzīšanu Buliņa sāka gandrīz četras minūtes aiz sprintā uzvarējušās vācietes Selīnas Grotianas.

Latvietei gan atkal bija nesekmīga šaušana, pirmajā ugunslīnijā pieļaujot divas kļūdas, nākamajā - pat četras, bet turpmākajās divās - pa vienai. Iedzīšanā uzvarējušajai Grotianai viņa zaudēja astoņas minūtes un 51,7 sekundes, kas deva 51.vietu no 54 finišējušajām biatlonistēm.

Grotiana pieļāva divas kļūdas šaušanā, finišēdama 23 minūtēs un 45,5 sekundēs. Tāpat divus soda apļus mēroja otrās vietas ieguvēja Žanna Rišāra no Francijas, kura zaudēja 25,5 sekundes, bet viens nesašauts mērķis bija bronzas medaļas ieguvējai Līzai Marijai Šparkai no Vācijas, kura bija 34,5 sekundes lēnāka.

Jau ziņots, ka arī individuālajā distancē Buliņas rādīja pieticīgu sniegumu šaušanā. Sanitai Buliņai pat bija ātrākais slēpošanas laiks, bet septiņi neaizvērti mērķi liedza pacīnīties par augstvērtīgu rezultātu.

Vīriešu konkurencē Latvija nebija pārstāvēta, jo pirms došanās uz Pokļuku pašmāju biatlonistiem bija kontaktpersonu statuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!