Foto: Publicitātes foto
Jaunā ogrēniete Šarlote Šķēle Rumānijā notikušajās Starptautiskās Slēpošanas Federācijas (FIS) sacensībās tramplīnlēkšanā meitenēm, kur sacentās gan juniores un jaunietes, uzstādīja jaunu Latvijas rekordu sievietēm, aizlecot 64,5 metrus, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Pirms dažām dienām Rumānijas pilsētā Rasnovā aizvadītas vairāku dienu sacensības "FIS kauss", kurās Latviju pārstāvēja biedrības "Ogres stils" pārstāve Šarlote Šķēle. Četrpadsmit gadus jaunā sportiste startēja visas dienas, piedaloties četrās sacensībās. Pirmajās divās dienās divdesmit dalībnieces, kuru vidū bija astoņu valstu pārstāves, sacentās no mazā tramplīna HS71. Dalībnieču vecums atšķīrās, jo startēja gan Šarlotes vienaudzes, gan arī divus gadus jaunākās, kā arī divus un pat četrus gadus vecākas konkurentes, vairākas no kurām ir piedalījušās arī pasaules junioru čempionātos. Abas reizes no mazā tramplīna Šarlotei Šķēlei izdevās iekļūt desmitniekā un uzrādīt astoto rezultātu, vidēji veicot 50-53 m tālus lēcienus. Uzvarētāja no Polijas spēja pārvarēt 60 m atzīmi.

Noslēdzošajās divās dienās tramplīnlēcēji sacentās jau no lielā tramplīna HS100, kur Šarlotei Šķēlei izdevās uzstādīt jaunu Latvijas rekordu lēkšanā ar slēpēm no tramplīna dāmām. Vispirms pirmajā sacensību dienā no lielā tramplīna pirmajā no diviem mēģinājumiem viņa aizlēca 64m (otrajā mēģinājumā 58m), kas tobrīd bija Latvijas labākais oficiālais lēciens sievietēm, savukārt otrajā sacensību dienā vispirms tika aizlēkts 62,5m tālu, bet otrajā mēģinājumā pirmajā dienā sasniegtais rekords tika uzlabots vēl par pusmetru – 64,5 metri, kas deva dalītu 13.vietu. Šoreiz labākā bija 4 gadus vecākā rumāniete, kas bija klasi augstāka par pērējām konkurentēm un vienīgā sasniedza 90m atzīmi.

Iepriekšējais oficiālais tālākais lēciens – 59m –tika sasniegts pirms diviem gadiem, un to paveica pati Šarlote.

Šarlote 14 gadu vecumā spējusi iegūt FIS punktus un ierindojās 27. pozīcijā pasaules FIS cup kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!