Somijas pilsētā Lohjā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā kērlingā Latvijas sieviešu izlase ceturtdien izspēlēja priekšpēdējo pamatturnīra spēli. Pretim stājās turnīra pastarīte Brazīlija, kuru Latvijas kērlingistes uzvarēja ar 12:2, ziņo Latvijas Kērlinga asociācija (LKA).

Spēli abas komandas iesāka visai līdzīgi, brazīlietēm noturoties pāris punktu attālumā. Pēc četriem endiem rezultāts bija 4:2 Latvijas izlases labā. Pirms lielā pārtraukuma vēl divi punkti ļāva Latvijai iegūt jau lielāku pārsvaru 6:2.

Toties pēc piektā enda nozagtie trīs punkti gan sestajā, gan septītajā endā beidzot parādīja Latvijas izlases pārspēku, noslēdzot spēli septiņos endos ar rezultātu 12:2.

"Šī spēle bija ļoti vienkārša – izvēlējāmies piesardzīgu taktiku bez liekiem akmeņiem," LKA citē Latvijas sieviešu izlases treneri Ivetu Stašu-Šaršūni. "Arī pretinieces pat īsti nemēģināja sarežģīt spēles zīmējumu. Daudz kļūdu pretinieku izpildījumā un pašsaprotama uzvara. Šobrīd jānoskaņojas Norvēģijas spēlei!"

Kā jau iepriekš tika ziņots, tad pozitīvo Covid-19 testu dēļ Čehija izlase uz starta neiziet, kas nozīmē, ka piektdien rīta spēlē Latvija iegūs automātiku uzvaru.

Līdz ar to pēcpusdienā atliks pēdējā pamatturnīra spēle pret Norvēģiju, kas arī noteiks pirmā trijnieka sadalījumu, kurā iekļuvusi gan Dānijas, gan Norvēģijas, gan arī Latvijas izlase. Tieši šo izlašu starpā noskaidrosies divu ceļazīmju ieguvējas uz pasaules čempionātu.

Visas komandas vispirms izspēlēs apļa turnīru. Lai turpinātu cīņu par divām ceļazīmēm uz pasaules čempionātu, kas no 19. līdz 27. martam norisināsies Princdžordžā, Kanādā, nepieciešams iekļūt labāko trijniekā. Pirmo ceļazīmi iegūs kopvērtējuma 1. un 2. vietas spēles uzvarētājas, savukārt otro ceļazīmi noskaidros starp šīs spēles zaudētājām un kopvērtējuma 3. vietas ieguvējām.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trenere Iveta Staša-Šaršūne.

Latvijas sieviešu izlases spēļu grafiks un rezultāti:
12:4 – Honkonga
4:10 – Dānija
12:3 – Somija
12:2 – Brazīlija
/21.01./ 09:00 – Čehija – spēle nenotiks
/21.01./ 15:00 – Norvēģija

Kopvērtējums sieviešu konkurencē:
1. Norvēģija 4-4-0
2. Dānija 4-3-1
2. Latvija 4-3-1
4. Somija 4-2-2
4. Honkonga 4-2-2
6. Brazīlija 4-0-4
DNS Čehija 4-0-4

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!