Foto: AP/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas kalnu slēpošanā jaunās sezonas pirmajās sacensībās, kurās dāma sacentās milzu slalomā, sestdien uzvaru darīja austriete Anna Fenningere un amerikāniete Mikaela Šifrina.

2014.gada olimpiskā čempione slalomā Šifrina bija labākā pirmajā braucienā, bet otrajā braucienā ātrāka bija iepriekšējās sezonas Pasaules kausa ieguvēja un Soču olimpisko spēļu čempione supergigantā Fenningere panāca izlīdzinājumu.

Šifrina izcīnīja desmito uzvaru Pasaules kausa sacensībās, bet pirmo milzu slalomā. Savukārt Fenningere tika pie devītās uzvaras, no kurām astoņas gūtas milzu slalomā.

Tikmēr trešo vietu ieņēma austriete Eva-Marija Brema, kura uzvarētājām zaudēja 0,27 sekundes, uz goda pjedestāla kāpjot trešo reizi karjerā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Fenningere ieguva Lielo kristāla globusu, kā arī tika pie Mazā kristāla globusa milzu slalomā.

Vasarā par karjeras beigām pavēstīja iepriekšējās sezonas Pasaules kausa otrā spēcīgākā sportiste Marija Hefla-Rīša no Vācijas

Svētdien turpat Austrijas kūrortā Zeldenē norisināsies arī sezonas pirmās sacensības milzu slalomā vīriešiem, kurās startēs arī Latvijas sportists Kristaps Zvejnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!