Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien izcīnīja 11.vietu Berlīnē notikušā Pasaules kausa sezonas trešā posma distancē ar masu startu.

Pēc iepriekšējā posmā gūtās otrās vietas šajā etapā, šoreiz latvietis starp labākajiem neiekļuva.

"Šoreiz skrējiens bija ātrāks nekā Seulā, tāpēc finišā man nebija spēka," pauda Silovs. Distances gaitā sportisti apļu beigās un finišā vāca sprinta punktus, labākos deviņus sportistus noskaidrojot tieši šādi. Kaut pēc uzrādītā laika latvietis bija piektais ātrākais, tā kā viņam neizdevās gūt starpfinišu punktus, nācās palikt ārpus labāko desmitnieka.

Tiesa šīs distances kopvērtējumā Silovs, kurš piedalījies vien divos no trim etapiem, ar 104 etapiem pakāpies uz sesto pozīciju.

Kā ziņots, pirms tam svētdien latvietis uzvarēja 1500 metru B divīzijas sacensībās. Savā skrējienā Silovs distanci veica minūtē un 48,50 sekundēs, tuvāko sekotāju Kaiju Verbiju no Nīderlandes apsteidzot par 0,35 sekundēm.

Līdz ar to Silovs ieguvis iespēju nākamajā Pasaules kausa posmā jau sacensties A divīzijas ietvaros, kurā startē 20 spēcīgākie sportisti.

Vēlāk startējušajā A divīzijā par latvieti ātrāk noskrēja 11 sportisti, bet Pasaules kausa kopvērtējumā Silovs ar šajā etapā nopelnītajiem 25 punktiem atrodams 23.pozīcijā.

Kā ziņots, iepriekš šajā etapā Silovs sestdien ieņēma desmito vietu B divīzijā 5000 metru distancē.

Pasaules kausa pirmajā posmā Silovs nepiedalījās muguras traumas dēļ, bet sezonas otrajā posmā viņš izcīnīja otro vietu distancē ar masu startu. Šajā vasarā sportists uzsācis sadarbību ar "Stressless" komandu.

Silovs karjeru uzsāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās.

Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai. Soču olimpiskās spēles sportistam gan nebija veiksmīgas, labāko sniegumu nodemonstrējot 1500 metru distancē, kurā viņš izcīnīja 14.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!