Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas sportists Haralds Silovs svētdien izcīnīja septīto vietu pasaules čempionātā ātrslidošanas daudzcīņā.

Tāpat Silovs laboja Latvijas rekordu 10 000 metru distancē.

Sākotnēji svētdien Silovs startēja 1500 metru distances sacensībās, kurās finišēja pēc minūtes un 47,94 sekundēm, ieņemot septīto vietu.

Savukārt pēc tam sekojošajā 10 000 metru distancē, kurā sacentās 12 labākie sportisti pēc trijām disciplīnām, Latvijas sportists uzrādīja rezultātu 13 minūtes un 43,66 sekundes, sasniedzot jaunu Latvijas rekordu.

10 000 metru distances kopvērtējumā Silovs ieņēma astoto pozīciju.

Kā ziņots, sacensību pirmajā dienā sestdien Silovs sākotnēji sasniedza ceturto rezultātu 500 metros, pēc tam bija devītais 5000 metru distancē, pēc divām disciplīnām ieņemot sesto vietu.

Par pasaules čempionu kļuva slavenais Nīderlandes sportists Svens Krāmers, bet Silovs viņam četru disciplīnu summā zaudēja 3,09 sekundes.

Jau ziņots, ka Silovs janvāra sākumā Eiropas čempionātā ātrslidošanas daudzcīņā izcīnīja sesto vietu.

Silovs, kurš līdz šim galvenokārt piedalījās šorttreka sacensībās, šajā sezonā startē tika ātrslidošanā, lai saprastu, kurā sporta veidā gatavoties 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Latvijas sportists pasaules mediju uzmanību piesaistīja Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kļūstot par pirmo sportistu, kurš Olimpiādē startējis gan ātrslidošanā, gan šorttrekā, turklāt divās dažādās disciplīnās startēja vienas dienas laikā.

Jau vēstīts, ka Vankūverā Silovs visās trijās šorttreka distancēs iekļuva starp 14 labākajiem sportistiem - 1500 metros viņš ierindojās desmitajā vietā, 500 metru distancē izcīnīja 12.vietu, bet 1000 metru distancē - 14.vietu.

Savukārt ātrslidošanas 5000 metru distancē viņš izcīnīja 20.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!