Foto: Publicitātes foto

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs sestdien uzrādīja pieticīgu rezultātu Kanādā notiekošā Pasaules kausa izcīņas pirmā posma 1000 metru B grupas sacensībās.

Latvijas sportists 1000 metrus veica vienā minūtē un 9,60 sekundēs, kas starp visiem B grupas sportistiem bija vien 19.labākais rezultāts. Kopumā B grupā sacentās 37 ātrslidotāji.

Par B grupas uzvarētāju tikmēr kļuva soms Mika Poutala, no kura Silovs atpalika par 1,7 sekundēm.

Vēlāk 1000 metru sacensības aizvadīs arī spēcīgā A grupa.

Šogad Silovs panācis vienošanos ar jaunu vienību - Nīderlandes izlases sportistes Irēnas Vustas pārstāvošo "Team4Gold" komandu. Pērn Latvijas ātrslidotājs sāka sadarbību ar "Stressless" klubu.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās.

Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai. Soču olimpiskās spēles sportistam gan nebija veiksmīgas, labāko sniegumu demonstrējot 1500 metru distancē, kurā viņš izcīnīja 14.vietu.

Šosezon Pasaules kausa sezonā paredzēti pieci atsevišķi Pasaules kausa posmi, bet sacensību lielais fināls gaidāms nākamā gada martā Nīderlandē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!