Foto: Publicitātes foto
Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs Nīderlandē notiekošajā Eiropas čempionātā ātrslidošanas daudzcīņā piektdien izcīnīja devīto vietu 5000 metru un desmito vietu 500 metru distancē.

Īsāko, 500 metru distanci, Silovs veica 36,9 sekundēs, kas bija desmitais labākais laiks. Uzvarētājam Konrādam Ņedzveckim no Polijas latvietis zaudēja 97 sekundes simtdaļas.

5000 metru garajā distancē Silovs izcīnīja devīto vietu, finišējot pēc sešām minūtēm un 28,19 sekundēm. Uzvarētājam Svenam Krāmeram no Nīderlandes Silovs zaudēja 15,64 sekundes.

Eiropas daudzcīņas sacensībās tiek ņemts vērā visās distancēs uzstādīto rezultātu kopums, bet 12 labākie sportisti kvalificējas pēdēja sacīkšu dienā notiekošajai 10 000 metru distancei. Pērn Silovs pārsteidzoši ierindojās daudzcīņas sacensību sestajā vietā, labojot valsts rekordu desmit kilometru distancē.

Eiropas meistarsacīkstes Nīderlandē turpināsies arī sestdien un svētdien. Sestdien starts tiks dots sieviešu 500 un 3000 metru disciplīnās, kā arī 1500 metru distancē kungiem.

Svētdien sacensības noslēgsies ar sieviešu 1500 un 5000 metru, kā arī vīriešu 10 000 metru sacīkstēm.

Silovs karjeru uzsāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Savukārt pērn viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai, gatavojoties 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!