Foto: F64

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs šobrīd atkopjas no pasaules čempionātā gūtās nopietnās traumas, un viņš neslēpj, ka savainojums var ietekmēt viņa turpmāko sportista karjeru, intervijā laikrakstam "Diena" sacīja pats sportists.

Jau vēstīts, ka Latvijas sportists Hērenvēnā pasaules čempionāta sacensībās ar kopēju startu pēdējā aplī piedzīvoja kritienu un ierindojās 13. vietā. Kā skaidroja Silovs, fināla pēdējā aplī Krievijas sportists zaudēja līdzsvaru un trāpīja viņam ar slidu pa pēdas priekšpusi. Sagrieztās kājas dēļ viņš finiša taisnē piedzīvoja kritienu. Viņam tika veikta operācija, lai atjaunotu saites.

"Savainojums ir ļoti tuvu tam, lai ietekmētu manu turpmāko slidošanas karjeru. Atkopšanās ir ļoti individuāla. Kā būs, to neviens nezina. Mana iekšējā pārliecība ir tāda, ka atgriezīšos spēcīgāks. Ir tāda sajūta, bet nekas nav garantēts," "Dienai" teica Silovs.

"Pēc sešām nedēļām varēšu sākt darīt ko vieglāku," par treniņu atsākšanu sacīja sportists. "Domāju, ātrākais, kad varēšu domāt par slidām, ir pēc trim mēnešiem, bet sešu mēnešu laikā varētu būt atpakaļ līmenī un slidot, tomēr tas viss ir tikai teorētiski."

Silovs norādīja, ka viņš otro reizi gūst traumu pēc kontakta ar Krievijas ātrslidotāju Ruslanu Zaharovu. Latvietis apzinās, ka viņš apzināti nevēlējās traumēt kādu, taču norādīja, ka šis konkurents ir pārgalvīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!