Foto: F64
Strauji uznākušais atkusnis turpina bojāt ziemas prieku baudīšanu un arī dažādu pasākumu norisi - oragnizatori spiesti atcelt arī Latvijas Skolu ziemas olimpisko festivālu, kas bija plānots februāra pirmajā nedēļas nogalē.

Pasākuma rīkotāji šonedēļ apsekojuši sacensību norises vietas Ērgļos, un pēc apskates pieņēmuši lēmumu, ka Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla norise Ērgļos 5. un 6. februārī nav iespējama.

Tā kā šogad citos datumos nav iespējams rīkot tik plaša mēroga jaunatnes sacensības, tad Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls pārcelts uz nākamo gadu.

Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls ir lielākais kompleksais ziemas sporta pasākums bērniem un jauniešiem. Šajā gadā septiņos dažādos sporta veidos bija aicināti startēt bērni un jaunieši no 4. - 12. klasei. Dalībniekiem bija plānots sacensties biatlonā, distanču slēpošanā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, slidošanā un snovbordā.

Iepriekšējos gadus pasākumam tika dots Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes nosaukums, ik reizi pulcējot vairāk nekā 1000 dalībniekus no visiem Latvijas reģioniem.

2015. gada Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādē skolu komandu vērtējumā uzvarēja Alūksnes novada vidusskola, apsteidzot Madonas pilsētas 1.vidusskolu un Madonas Valsts ģimnāziju. Kopumā pie medaļām tika 49 skolu komandas. Viskuplāk pārstāvēta bija Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, kas uz Olimpiādi bija atvedusi 53 aktīvākos skolēnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!