Foto: LETA

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda starptautiskajās sacensībās Pekinas olimpisko spēļu trasē Jankingā izcīnīja devīto vietu, informēja Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Lai arī Pasaules kausa izcīņas sezona sāksies tikai novembra otrajā pusē, šobrīd visi spēcīgākie bobslejisti un skeletonisti atrodas Ķīnā. Iepriekšējo divu nedēļu laikā notika oficiālie treniņbraucieni trases apgūšanai, bet šonedēļ Jankingas ledus paredzēts pirmajām starptautiskām sacensībām

Latvijas skeletoniste pēc pirmā brauciena ieņēma 8. vietu, un arī otrā brauciena sākumā starpfinišu rezultāti bija līdzvērtīgā atzīmē, bet kļūda pēdējā nogrieznī lika atkāpties uz 14.vietu braucienā, kas divu braucienu summā ļāva saglabāt vietu desmitniekā, ierindojoties 9.vietā. Sacensībās piedalījās 25 sportistes.

Par pirmo uzvarētāju Jankingas trasē kļuva Tīna Hermana no Vācijas, par četrām simtdaļām apsteidzot savu tautieti Hannu Naizi, kura divas reizes uzrādīja tikai 21. starta ieskrējiena laiku, bet pirmajā reizē finišu sasniedza pirmā, bet otrajā braucienā – ceturtā. Bronzas godalga Jeļenai Ņikitinai no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!