Foto: F64

Ceturtdien, 2020. gada 3. decembrī notikušajā Latvijas Nacionālās sporta padomes (NSP) attālinātā sēdē tika pieņemti vairāki lēmumi, no kuriem viens bija atzīt skijoringu Latvijā par sporta veidu, ziņo Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) preses dienests.

Skijorings ir jau pietiekami ilgu laiku Latvijā piekopts, bet no norvēģu valodas radies sporta veids, kura nosaukumu veido vārdi "slēpot" [ski] un "braukt" [kjoring]. Ar skijoringu nodarbojas pa sniegu vai ledu, bet slēpotāju var vilkt motocikls, automobilis, suņi vai citi transporta līdzekļi.

Sporta veidu Latvijā pārstāvējusi Latvijas Motosporta federācija (LaMSF), kur skijoringam izveidota atsevišķa komisija. Tās vadītājs šobrīd ir titulētais motokrosa braucējs Artis Rasmanis, kurš pēc karjeras blakusvāģu sacensībās nodarbojies ar skijoringu.

Padomes atzinums var ļaut atsevišķai federācijai pārstāvēt skijoringu Latvijas Sporta federāciju padomē (LSFP). Šobrīd biedrību un nodibinājumu reģistrā atrodama gan "Latvijas skijoringa federācija", gan "Latvijas skijoringa biedrība".

Jau ziņots, ka Nacionālā sporta padome lēma arī par iespējamiem risinājumiem 2021. gadā plānoto nacionālās nozīmes starptautisku sporta pasākumu līdzfinansēšanā, Sporta politikas pamatnostādnēm 2021. – 2027.gadam un naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!