Foto: AP/Scanpix

Olimpiskais čempions daiļslidošanā Jevgeņijs Pļuščenko gatavojas piedalīties sacensībās Rīgā, lai iegūtu nepieciešamo atzīmju skaitu startam 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, ziņo aģentūra "R-Sport".

Atbilstoši Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) noteikumiem sportistam, lai startētu Soču Olimpiādē, kādā no šīs vai iepriekšējās sezonas turnīriem ir jāsakrāj 25 punkti par tehniku īsajā programmā un 45 punktus - izvēles programmā.

"Žeņa par 99% startēs Rīgā," apgalvo Pļuščenko treneris Aleksejs Mišins. "Viņam ir nepieciešams sakrāt nepieciešamo tehnisko punktu minimumu, un šobrīd viņš gatavojas šim startam."

Latvijas Slidošanas asociācijas (LSA) valdes priekšsēdētāja Marika Nugumanova sarunā ar aģentūru LETA atklāja, ka Pļuščenko starts "Volvo Open" kausa izcīņā ir tikai baumu līmenī: "Pieteikumu šīm sacensībām drīkst iesniegt līdz 7.oktobrim, bet vēl no sportista to neesam saņēmuši."

Nugumanova teica, ka pati par Pļuščenko dalību sacensībās Rīgā uzzinājusi vien no plašsaziņas līdzekļiem.

Īsajā programmā tehnisko minimumu Pļuščenko nodrošināja šāgada Eiropas čempionātā, kas notika Zagrebā, bet izvēles programmā viņš punktus nesaņēma, jo muguras traumas dēļ no turnīra izstājās, bet citās sacensībās pēc tam vairs nepiedalījās.

Daiļslidošanas turnīrs, kurā gatavojas startēt Pļuščenko, notiks Rīgā no 7. līdz 10.novembrim. Pēc tam slavenajam krievu sportistam paredzēta uzstāšanās "Rostelekom" kausa izcīņā novembra beigās un Krievijas "Grand Prix" posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!