Foto: DELFI
Distanču slēpošanas maratons "Apkārt Alaukstam", kas notiks 2011. gada 5. februārī, pirmo reizi Latvijas vēsturē iekļauts starptautiskajā maratonu sērijā "Euroloppet".

Slēpošanas maratons "Apkārt Alaukstam", kas gadu gaitā ir kļuvis par lielāko, populārāko un vienīgo šādu tik plaša mēroga pasākumu Latvijā, tradicionāli notiks vienā no kultūrvēsturiski bagātākajiem Latvijas novadiem – Vecpiebalgā.

Nākamgad maratonu organizēs „Alpha Baltic Sport” sadarbībā ar Sporta klubu „Alauksts”, un iekļaušanās "Euroloppet" serialā ne tikai pāršķir jaunu lappusi slēpojuma vēsturē, bet arī uzliek virkni pienākumu un lielu atbildību rīkotājiem slēpojuma kvalitātes uzlabošanā un dalībnieku ērtību nodrošināšanā.

"Iekļaušanās “Euroloppet” liek pacelt slēpošanas maratona “Apkārt Alaukstam” organizatorisko latiņu vēl augstākā, starptautiskā līmenī, darbs pie tā rīkošanas atbilstošā līmenī jau šobrīd rit pilnā sparā," stāsta "Alpha Baltic Sport" valdes priekšsēdētājs Kaspars Tupiņš. "Lai maratons noritētu atbilstošā kvalitātē, tiks piesaistīti starptautiski tiesneši un speciālisti. Mūsu šī brīža svarīgākais uzdevums ir sagatavot trasi augstākajā līmenī, tāpēc jau šobrīd notiek meža ceļu greiderēšanas darbi."

Slēpojuma trase būs iekārtota gleznainā apkārtnē pāri laukiem un pakalniem apkārt Alauksta ezeram un sacensības tradiconāli risināsies vairākās distancēs - profesionāliem sportistiem būs 42 km maratona distance, amatieru līmeņa sportistiem un brīvdienu aktīvistiem – 15 km tautas slēpojums, bet vismazākajiem - bērnu slēpojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!