Foto: Publicitātes attēli
Sestdien Somijas pilsētiņā Rukā notiekošajā pasaules kausa pirmā posma otrajā sacensību dienā Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka 10km klasiskā stila distancē ar intervāla startu 72 dalībnieču vidū ieņēma 53. vietu, uzvarētājai Terēzei Juhaugai (Norvēģija) zaudējot 2:44,3 un par septiņām vietām ierindojās augstāk nekā pagājušajā gadā Rukā, portālu "Delfi" informēja sportistes pārstāvis Ivars Bācis.

Piektdien klasiskā stila sprinta kvalifikācijā slēpotāja no Kokneses novada spēja iekļūt labāko piecdesmitniekā un iegūt 41. vietu (101 FIS punkts), kas ir viņas labākais rezultāts pasaules kausa posmos sprintā klasikā.

Otrajā dienā 10 km ar intervālu klasiskajā stilā mērķis bija vēlreiz sasniegt piecdesmitnieku. Pagājušā gadā Rukā Eiduka šajā distancē ieņēma apaļo 60. vietu (+2:44 un 81 FIS punkts) 84 dalībnieču konkurencē, bet šogad janvārī Novemesto (Čehija), kur pirmajā dienā brīvajā stilā ar trīsdesmitnieka sasniegšanu tika gūts vēsturiskais panākums, otrajā dienā 10 km iedzīšanā klasiskajā stilā viņa 61 dalībnieces vidū finišēja 49.vietā (+3:05 un 137 FIS punkti). Līdz ar to apaļajā 20 startā pasaules kausa posmos šī bija trešā reize distancē klasiskajā stilā. Laika ziņā uzdevums bija mēģināt neatpalikt vairāk par 2:30. Zaudēt 2 minūtes vai tuvu tam klasikā pagaidām ir pārāk augsta latiņa, ja ar šādu atpalikšanu pasaules kausa posmos var iekļūt trīsdesmitniekā vai divdesmitniekā, bet 2019.gada janvārī Otepē pat desmitniekā. Turklāt jāņem vērā, ka pirms nedēļas Muonio Patrīcija 10 km klasikā no uzvarētājas krievietes Tatjanas Sorinas atpalika 2:10, bet pasaules kausa posmos jāņem vērā vēl "Juhaugas faktors", kā arī pagājušās sezonas beigās un arī šīs sezonas iesākumā Bruksvalarnā lielisku sniegumu demonstrējošās Zviedrijas izlases līderes Frīda Karlsone un Eba Andersone.

Patrīcija iesāka prātīgi, pirmajā distances trešdaļā turoties cieši aiz piecdesmitnieka. Nākamo nogriezni Latvijas labākā slēpotāja veica ļoti labi un ar 49.rezultātu iespraucās piecdesmitniekā, no līderes Juhaugas atpaliekot 1:08,9. Distances otrajā pusē Eidukas temps sāka kristies, un vietu labāko piecdesmitniekā tomēr neizdevās saglabāt. Uzrādot laiku 27:45,7 un no uzvarētājas atpaliekot tieši tikpat, cik pagājušajā gadā, mūsu pārstāve ieņēma 53. vietu. Lai arī otro dienu pēc kārtas neizdevās sasniegt piecdesmitnieku un ne laika, FIS punktu ziņā nesanāca būt tuvāk uzvarētājai nekā pērn, tomēr vietu ziņā ir uzlabojums, salīdzinot ar pagājušo gadu.

Kārtējo uzvaru pasaules kausa posmos svinēja Terēze Juhauga, kas distanci veica 25:01, 4 un par 21,8 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Frīdu Karlsoni, kas pēc 3,1 km atradās vēl līderpozīcijās ar 2 sekunžu pārsvaru pār Juhaugu. Spraigajā cīņā par trešo vietu Eba Andersone par 0,1 sekundi pārspēja pirms nedēļas Muonio uzvarējušo krievieti Sorinu, kurai, starp citu, tā bija pirmā reize trīsdesmitniekā pasaules kausa posmos distancē.

Rīt noslēdzošajā trešajā dienā būs 10 km iedzīšana brīvajā stilā, kur Patrīcijai Eidukai ir labas iespējas pakāpties augstāk un pietuvoties četrdesmitniekam kopējā ieskaitē, bet atsevišķi posmā brīvajā stilā uzrādīt laiku labāko trīsdesmitniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!