Foto: Publicitātes foto
Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka piektdien Somijā Pasaules kausa (PK) sezonas pirmajā posmā sprintā klasiskajā stilā kvalifikācijā ierindojās 41.pozīcijā.

Eiduka kvalifikācijā 1,4 kilometru sprinta distanci veica trīs minūtēs un 10,83 sekundēs, kas viņai ļāva ieņemt 41.pozīciju. Viņa uzvarētājai Anei Apelkvistai Stensetai no Norvēģijas zaudēja 14,89 sekundes.

Pirmās 30 sportistes, kas iekļuva finālsacensībās, bija 3,72 sekunžu attālumā.

Šāds sniegums Eidukai ļāva nopelenīt 101,56 FIS punktus.

Kvalifikācijā pie rezultāta tika 76 distanču slēpotājas. Vēlāk norisināsies finālsacensības sieviešu un vīriešu konkurencē.

Jau ziņots, ka Eiduka svētdien Somijas ziemeļos ieņēma astoto vietu desmit kilometru brīvā stila sacensībās.

Kopā ar krievietēm, polietēm, vācietēm, slovēnietēm, igaunietēm un arī pa kādai dalībniecei no Austrijas, Itālijas un Somijas jauno sezonu atklāja arī Eiduka, kura starpsezonā aizvadīja ne tikai aizvadīt treniņnometnes augstkalnēs, bet arī vairākas nedēļas trenējās uz sniega Somijā.

Pirmajā dienā desmit kilometru klasiskajā stilā ar intervālu startu 24 dalībnieču vidū Latvijas slēpotājai izdevās apsteigt trešdaļu konkurentu un ieņemt 16.vietu, distanci veicot 27 minūtēs un 39,4 sekundēs un uzvarētājai Tatjanai Sorinai no Krievijas zaudējot divas minūtes un desmit sekundes.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!