Foto: Publicitātes foto
Latvijas slēpošanas čempionātā un Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās aizvadītajā nedēļas nogalē uzvaru vīriešiem 10 kilometru distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu izcīnīja madonietis Arvis Liepiņš, sasniedzot jaunu rekordu izcīnītajos FIS punktos, informēja Latvijas Slēpošanas savienības preses pārstāvis Ivars Bācis.

Liepiņš distanci veica 26 minūtēs 23,59 sekundēs, kas ir par minūti ātrāk nekā pērn. Šajās sacensībās Liepiņš ieguva 62 FIS punktus, savu līdzšinējo rekordu labojot par sešiem punktiem.

Otro vietu izcīnīja Igaunijas pārstāvis Ēri Vahtra, bet trešajā vietā ierindojās Ēri jaunākais brālis Eno Vahtra. Tāpat kā pērn otrs labākais no latviešiem bija Roberts Slotiņš, kurš ierindojās piektajā vietā (+1:33), bet labāko sešinieku noslēdza Juris Ģērmanis. Labākais no junioriem bija Arnis Pētersons, uzrādot 7.rezultātu un otru labāko junioru Induli Bikši pārspējot par 3,3 sekundēm.

Dāmām uz pusi īsākā distancē uzvaru svinēja igauniete Heidi Raju, bet otro vietu izcīnīja labākā no Latvijas pārstāvēm Inga Dauškāne

Raju distanci veica 15:23,02 minūtēs un labāko Latvijas pārstāvi Ingu Dauškāni apsteidzot par minūti un 42 sekundēm. Dauškāne, kura arī pagājušajā gadā klasikā bija otrā, ieguva 208 FIS punktus. Ļoti sīvajā cīņā par trešo vietu četru sportistu starpā, kuras visas šķīra tikai 2 sekundes, nedaudz veiksmīgāka bija juniore Kitija Auziņa no Madonas (+2:03), kura par 1,4 sekundēm apsteidza pagājušā gada trešās vietas ieguvēju Andu Muižnieci. Pērnā gada uzvarētāja Kristīna Kazlauskaite no Lietuvas šoreiz ierindojās tikai sestajā vietā (+2:05).

Pašā jaunākajā grupā (2001.g. un jaunāki) 1km distancē uzvarēja Enia Kaņepēja (Aizkraukle), kas aiz sevis atstāja SS "Arkādija" pārstāves Samantu Krampi un Katrīnu Rudus, bet puišiem šajā grupā 2km ātrākais bija Niks Saulītis, kas tikai par 2 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Niku Miču (Viļaka), bet trešo vietu ieguva talsinieks Renārs Birkentāls.

1999./2000.g. dzimušo grupā meitenēm 2km pārējām konkurentēm nekādas cerības neatstāja cēsniece Vineta Pētersone, kura rīt slidsolī startēs FIS sacensībās un noteikti cīnīsies par godalgoto trijnieku. Otrā bija Patrīcija Eiduka (Aizkraukle), bet trešo ātrāko laiku uzrādīja Nora Osīte (Cēsis). Puišiem šajā vecuma grupā 2,5km ļoti pārliecinoši pirmais ar vairāk kā divu minūšu pārsvaru bija madonietis Raimo Vīgants, kurš varētu pacīnīties par uzvaru arī V16 grupā. Raimo komandas biedrs Tons Zvirgzdiņš bija otrais, bet trešo vietu izcīnīja cēsnieks Reinis Upens.

1997./1998.g. dzimušo grupā meitenēm 2,5km uzvarēja cēsniece Krista Razgale, otrajā vietā atstājot par gadu vecāko komandas biedreni Anniju Sabuli, bet ierastajā trešā vietā bija Karīna Pētersone no Madonas. Šā vecuma puiši veica krietni garāku distanci – 7,5km – un tur ar divu minūšu pārsvaru triumfēja Ralfs Eiduks (Aizkraukle), kurš arī pērn bija pārliecinoši labākais klasikā, bet tikai trešais slidsolī. Otrajā un trešajā vietā ierindojās attiecīgi Ojārs Vanags (Krāslava) un Vairis Skurulis (Madona). Vecākajā grupā (1983.g. un vecāki) dāmām ātrākā bija Inese Zvirgzdiņa (PSK Skanste), par 11 sekundēm apsteidzot gulbenieti Daci Anču, bet trešajā vietā bija Zinaīda Rācenāja (Mežmalas MTB), kurai šogad apritēs 70 gadi. Vīriem šajā grupā par uzvaru bija vēl sīvāka cīņa, jo daugavpilietis Staņislavs Monskis Aini Kanaviņu (SSK Bebra) apsteidza par trim sekundēm. Trešo ātrāko laiku uzrādīja Antis Zunda (Gulbene). Pavisam kopā sacensībās piedalījās 151 dalībnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!