Foto: Publicitātes foto
Latvijas distanču slēpotāji Roberts Slotiņš un Jānis Paipals trešdien pārvarēja Zviedrijā notiekošā pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensības.

Desmit kilometru distancē brīvajā stilā uzvaru izcīnīja bulgārs Stanimirs Belomaževs, kurš karjeras laikā spējis kļūt par Eiropas čempionu ziemas orientēšanās sportā, finišējot pēc 23 minūtēm un 56,8 sekundēm.

No latviešiem Slotiņš, kurš vēl pagājušajā nedēļas nogalē piedalījās Pasaules kausa posmā biatlonā, ierindojās piektajā vietā, uzvarētājam zaudējot 54,5 sekundes un saņemot 127,09 FIS punktus, bet Soču olimpisko spēļu dalībnieks Paipals bija vēl 10,6 sekundes lēnāks, kas deva septīto vietu un 132,99 FIS punktus.

Tāpat kvalifikācijā 14.vietā starp 66 finišējušajiem dalībniekiem ierindojās ziemas orientierists Raivo Kivlenieks, nopelnot 161,16 FIS punktus.

Tikmēr piecu kilometru distancē dāmām nevienai no latvietēm pamatsacensībām neizdevās kvalificēties. Anda Muižniece un nesen biatlonistes karjeru noslēgusī Inga Paškovska ieņēma attiecīgi piekto un sesto vietā, saņemot attiecīgi 197,88 un 225,01 FIS punktu, bet 45 gadus vecā Laima Klauža ierindojās devītajā vietā starp 42 finišējušajām dalībniecēm, kas deva 234,55 FIS punktus.

Pamatsacensībām kvalificējās slēpotāji, kas iekļuva labāko desmitniekā, kā arī izslēpoja zem noteiktas FIS punktu robežas, kas vīriem bija 140, bet dāmām 180 punkti.

Šie sportisti ieguva iespēju piedalīties distancē ar intervāla startu, kas vīriem būs 15 kilometri, kā arī 50 kilometru distancē un skiatlonā. Automātiski tām distancēm bija kvalificējies vienīgi Latvijas labākais slēpotājs Arvis Liepiņš, kurš šosezon izmēģinājis spēkus arī biatlonā, kā arī Indulis Bikše, kurš nesen ieguva 17.vietu pasaules junioru čempionāta desmit kilometru individuālajā distancē, sasniedzot Latvijas visu laiku augstāko rezultātu.

Ceturtdien risināsies sprinta sacensības klasiskajā stilā, kurās startēt tiek pilnīgi visi sportisti. Latviju tajās pārstāvēs Paipals, Artūrs Ivanovs, Pāvels Ribakovs, Vineta Pētersone, Muižniece un Klauža.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 1.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!