Foto: Publicitātes foto
Latvijas distanču slēpotājs Arvis Liepiņš Starptautiskajās slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās Lapinlahti (Somija) sprintā klasiskajā stilā kvalifikācijā no 71 dalībnieka uzrādīja 14.rezultātu, kvalificējoties ceturtdaļfinālam un beigās ieņemot 11.vietu, ziņo Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Nedaudz virs kilometra īso sprinta distanci Arvis Liepiņš veica 2:30,2 un no labākā laika uzrādītāja soma Toni Ketelā, kurš pirms nedēļas pasaules kausā klasiskā sprinta kvalifikācijā bija 13.vietā, atpalika 9,2 sekundes, nopelnot 139,96 FIS punktus. Ar uzrādīto 14.laiku Arvis tika ceturtdaļfinālā, sarūpējot reto iespēju iekrāt pieredzi taktiskās cīņās izslēgšanas braucienos. Labākais no igauņiem bija Eno Vahtra, kurš nosprintoja sešas sekundes ātrāk par Liepiņu un uzrādīja ceturto rezultātu.

Tā kā kvalifikāciju pārvarēja tikai 16 labākie, tad ceturtdaļfinālā viņi bija sadalīti četros braucienos pa četri katrā, un diviem ātrākajiem no katra braucienu tiekot nākamajā kārtā. Trase, kā izteicās A.Liepiņš, esot bijusi samērā līdzena un viegla, tāpēc daudzi izvēlējušies slidsoļa slēpes un "stumšanas" taktiku, ieskaitot arī mūsu slēpotāju. A.Liepiņš savā braucienā turējās otrajā pozīcijā, taču pēdējā no diviem nelielajiem kāpumiem esot "paskrējis" garām viens no konkurentiem, kuru finiša taisnē nav izdevies apsteigt. Līdz ar to madonietis savā braucienā bija trešais, nedaudz pietrūkstot līdz pusfinālam. Tā kā no visu četru braucienu trešo vietu ieguvējiem, kurus bija jāsarindo no 9.-12.vietai, kvalifikācijā par mūsu sportistu ātrāki bija divi, tad Arvim beigās 11.vieta.

Dāmu konkurencē piedalījās arī sportiskā Laima Klauža, kurai šogad maijā apritēja 45 gadi. Laimai šoreiz nesanāca veiksmīgs starts, jo 36 dalībnieču vidū, no kurām lielākā daļa bija uz pusi jaunākas, viņa uzrādīja 35.laiku un no kvalifikācijas labākās Trīnes Ojastes (Igaunija) atpalika 43 sekundes, pirmo reizi karjerā iegūstot pāri par 400 FIS punktiem.. Fināla četriniekā iekļuva trīs igaunietes, kuras otrajā vietā "palaida' vienu somieti, bet uzvaras laurus plūca pagājušā gada 25.vietas ieguvēja pasaules čempionātā klasiskā stila sprintā Trīne Ojaste, savukārt trešo vietu izcīnīja Kati Tamjarva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!