Foto: DELFI.ee

Latvijas distanču slēpotājs Arvis Liepiņš piektdien notikušajās Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas pirmā posma sacensībās sprintā klasiskajā stilā spēja apsteigt vien divus konkurentus.

Kvalifikācijas sacensībās Liepiņš distanci veica trijās minūtēs un 0,61 sekundē, kas deva 123.vietu un 171,37 FIS kategorijas punktus. Kvalifikācijā uzvaru izcīnījušajam krievam Antonam Gafarovam latvietis zaudēja 22,57 sekundes.

Finālsacensībās pie panākuma tika norvēģis Ēriks Brandsdals, kurš finišā par nieka tiesu apsteidza Gafarovu un zviedru Teodoru Petešonu.

Tikmēr pērnās sezonas Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs Peters Nurtugs no Norvēģijas šoreiz bija spiests samierināties ar desmito vietu.

Savukārt sieviešu konkurencē nepārspēta palika pērnās sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Justīna Kovaļčika no Polijas, kura finālā apsteidza amerikānieti Kikenu Rendelu un Denīzi Hermani no Vācijas.

Kūsamo posms trijās sacensību dienās notiek pēc "Tour de ski" seriāla principa - sestdien sportisti aizvadīs desmit kilometru distanci klasiskajā stilā ar intervāla startu, bet noslēgumā svētdien būs 15 kilometru iedzīšana brīvajā stilā. Uzvaru izcīnīs sportists, kurš būs labākais trīs dienu summā.

Liepiņš Kūsamo startē jau ceturto gadu pēc kārtas. Pērn viņš pirmoreiz kvalificējās trešajai sacensību dienai - lai to paveiktu, no līdera kopējā laika pēc divām dienām nedrīkst atpalikt par vairāk nekā 15%.

Kvalifikācija Soču olimpiskajām spēlēm ilgs līdz nākamā gada 19.janvārim. Ja tā noslēgtos šobrīd, Latvijai distanču slēpošanā pienāktos trīs ceļazīmes - pa vienai automātiskajai vietai vīru un dāmu konkurencē, kā arī vēl viena vieta vīriem, jo Liepiņš ir starp 300 labākajiem pasaules slēpotājiem FIS punktos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!