Foto: Publicitātes foto
Šo sestdien Jelivārē ar 10km distanci dāmām un 15km vīriem slidsolī ar intervāla startu sāksies 2012./2013.gada Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā. Vīru konkurencē uz startu kopās ar pasaules eliti izies arī Latvijas distanču slēpošanas izlases dalībnieks Arvis Liepiņš, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses pārstāvis Ivars Bācis.

Latvijas izlases dalībnieki distanču slēpošanā jauno sezonu jau atklāja pagājušajās brīvdienās ar dalību FIS sacensībās Muonio (Somija). Viņu vidū bija arī Arvis Liepiņš, un kā jau to varēja sagaidīt, Arvis bija labākais no mūsējiem visos trīs startos – sprintā un 10km distancē klasiskajā stilā un 15km distancē slidsolī. Kaut arī sprintā viņš bija 94.vietā, bet abās distancēs iegūtās vietas rakstāmas ar trīs cipariem, tomēr 10km klasiskajā stilā uzrādītais rezultāts 85,89 FIS punkti liek cerīgi lūkoties jaunās sezonas virzienā, uzskata LSS.

Arī pats madonietis, kurš pārstāv SS "Arkādija", savu startu Muonio kopumā vērtē kā labu, nenoliedzot, ka trīs dienas pēc kārtas nebijis viegli startēt un vēlējies pēdējā dienā arī nedaudz pataupīt spēkus Jelivārei. "Distancē klasiskajā stilā gāja ļoti labi. Diezgan labus punktus sanāca izslēpot. Tā kā kopumā labs starts, vienīgi varēju vēl nedaudz labāk. Slēpes negāja tā kā gribētos. Trase bija tāda forša – viens kalns bija kaut kur 1 km garš, tā kā tajā grūti bija braukt," par startu 10km klasiskajā stilā atceras Liepiņš. "Par 15km slidsoli – tā bija jau trešā dienā, tāpēc domāju, ka neko labāku jau nevarēja gribēt un vēl slida, kas nav mana stiprākā puse, tāpēc tāds rezultāts," Arvja komentārā var just, ka ar rezultātu 15km slidsolī viņš tomēr nav tik gandarīts, kā par 10km klasiskajā stilā, taču piebilst, ka visu distanci esot juties diezgan labi, tāpēc savu startu tik un vērtējot, kā samērā izdevušos. "Varbūt arī bišku pataupījos, jo nākamo nedēļu ir jāstartē pasaules kausā," atzīstas Arvis un arī norādot, ka pārējie mūsējie nostartējuši savu spēju robežās, vienīgi Robertam Slotiņam esot savilkta kāja, tāpēc rezultāts tāds sliktāks.

Jau ceturto reizi pēdējo septiņu gadu laikā Zviedrijas distanču slēpošanas centrs Jelivārē uzņems pirmo sezonas Pasaules kausa posmu. Arvis Liepiņš jau vienreiz ir startējis sezonas pirmajā posmā, un tieši Jelivārē – 2010.gada 20.novembrī. Toreiz madonietis 15km slidsolī uzvarētājam Markusam Helneram no Zviedrijas zaudēja 4:26 un ierindojās apaļajā 100.vietā 104 dalībnieku konkurencē. Muonio Arvis slidsoļa uzvarētājam Mati Heikinenam no Somijas, kurš ir pasaules čempions 15km distancē klasiskajā stilā, bet pēdējā gada laikā ir progresējis arī slidsolī (2010.gadā Jelivārē Pasaules kausā Heikinens, starp citu, bija tikai 82.vietā un par pusotru minūti ātrāks par Arvi – aut. piez.), zaudēja 3:56, un arī Jelivārē ir jāmēģina "izskriet" zem četrām minūtēm no uzvarētāja, lai varētu pirmo reizi Pasaules kausa posmos iegūt mazāk par 100 FIS punktiem. Šis Arvim Liepiņam būs jau 12 starts Pasaules kausa posmos.

"Cerams, ka tur būs laba sajūta un varēs labi nostartēt," par startu Pasaules kausa posmā Zviedrijā piebilst Arvis Liepiņš, un atliek tik novēlēt, lai tas piepildās.

Pie favorītiem tiek pieskaitīti norvēģis Peters Nortugs, kurš, neskatoties uz vājo startu 15km klasikā, pārliecinoši uzvarēja 15km slidsolī nedēļas nogalē Beitostēlenā, zviedrs Juhans Ulsons, kurš uzvarēja pagājušajā gadā sezonas pirmajā posmā un arī pagājušajās brīvdienās Bruksvalarnā, kā arī Pasaules kausa ieguvējs Dario Kolonja (Šveice). Francūzis Moriss Maņifikā Beitostēlenā parādīja, ka ir labā formā, piekāpjoties tikai Nortugam, un vēl jau arī krievi mēdz pārsteigt sezonas sākumā, kā, piemēram, Aleksandrs Ļegkovs 2010.gada nogalē. Grūti būs atkārtot 2010.gada novembra panākumu mājiniekam Markusam Helneram, jo pirms dažām dienām Bruksvalarnā Zviedrijas sezonas atklāšanas sacensībās viņš bija tikai devītais un komandas biedram Ulsonam 15km slidsolī piekāpās par gandrīz pusotru minūti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!