Foto: Publicitātes foto
2014.gada Soču olimpisko spēļu ēdienkartē tiks iekļauti arī tradicionālās krievu virtuves ēdieni, paziņojuši spēļu rīkotāji.

Olimpiešiem tiks piedāvāta plaša ēdienkarte - Eiropas un Āzijas virtuve, kā arī Kaukāza un tradicionālie krievu ēdieni, veģetārie ēdieni un musulmaņu "halal", kur gaļa tiek sagatavota atbilstoši islāma tradīcijām. Sportistiem būs pieejams gan zviedru galds, kas darbosies visu diennakti, gan īpaša ēdienkarte ar brokastu, pusdienu, launaga un vēlo vakariņu piedāvājumu, raksta "ITAR-TASS". Gan netiek precizēts, kādi tieši krievu ēdieni tiks pasniegto olimpiešiem.

No tradicionālajiem krievu ēdieniem olimpieši varēs nobaudīt soļanku, vinegretu, biezpiena plācenīšus, pankūkas un befstrogonovu.

"Ēdienu sagatavošanas process tiks stingri uzmanīts un pārbaudīts - nebūs nekādas "pašdarbības"," sola Soču Olimpiādes orgkomitejas vadītājs Dmitrijs Černišenko. "Kaloriju daudzums ēdienos atbildīs sportā noteiktajām normām, bet ēdienu daudzveidība būs sabalansēta."

Iepriekš tika ziņots, ka šo ziemas spēļu laikā, baidoties no saindēšanās riska, tiks aizliegta atsevišķu produktu izmantošana, piemēram, būs aizliegts ēdieniem pievienot sēnes un gatavot makaronus "flotes gaumē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!