Foto: Reuters/Scanpix
19 gadus vecā Krievijas daiļslidotāja, 2014. gada Soču olimpisko spēļu čempione Jūlija Lipņicka ir noslēgusi savu sporta karjeru, atsaucoties uz sportistes māti, ziņo aģentūra TASS.

Par saviem plāniem pārtraukt sporta karjeru 19 gadus vecā sportiste jau aprīlī esot informējusi Krievijas Daiļslidošanas federāciju.

"Par saviem plāniem pārtraukt karjeru Jūlija federācijas vadībai paziņoja jau aprīlī, tiklīdz atgriezās no Eiropas, kur trīs mēnešus ārstējās no anoreksijas," atklājusi sportistes māte.

Krievijas Daiļslidošanas federācijas (KDF) vadība gan noliedz, ka būtu saņēmusi no Lipņickas jebkādus dokumentus par viņas nākotnes plāniem.

"Jūlija joprojām ir, lai arī rezerves, taču Krievijas izlases sastāvā," TASS citē federācijas prezidentu Aleksandru Gorškovu. "Es nevaru operēt ar baumām, jo mans stāvoklis prasa atsaukties uz faktiem. Ir jāsagaida Jūlijas paziņojums, jo pagaidām tās ir tikai runas."

Olimpiskās čempiones titulu Lipņicka izcīnīja komandu sacensībās, startējot Krievijas izlases sastāvā. Pēc Soču olimpiādes viņa 2014. gadā kļuva par Eiropas čempioni, bet pasaules meistarsacīkstēs ieguva sudraba medaļu. Pēc tam ievērojamus panākumus sacensībās Lipņicka nav guvusi; 2016. gada Krievijas čempionātu viņa bija spiesta izlaist, jo neilgi pirms šā turnīra uz ielas krita un guva gurna locītavas traumu, kas lika priekšlaicīgi noslēgt sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!