Foto: F64
2014.gada Soču ziemas Olimpisko spēļu teritorijā līdzjutēji nedrīkstēs smēķēt, paziņojis sacensību organizatoru komitejas vadītājs Dmitrijs Čerņišenko.

Šāds lēmums pieņemts, lai novērstu neērtības nesmēķētājiem un sportistiem. Tomēr būs atrodamas speciāli apzīmētas teritorijas, kurās varēs smēķēt.

Soču Olimpiskās spēles līdzjutējiem centīsies palīdzēt atmest šo kaitīgo ieradumu.

Soču olimpiskās spēles kļūs par 12.prestižajām sporta sacensībām, kurās aizliegta smēķēšana. Tas pasargās vairāk nekā 155 000 sportistu, delegāciju pārstāvju un brīvprātīgo.

"Būšu priecīgs, ja olimpiāde mudinās kādu atmest smēķēšanu," aģentūrai "RIA Novosti" teica Čerņišenko. "Mēs pacentīsimies tam izveidot visus nosacījumus. Teritorijā, kur atrodas olimpiskie objekti, būs aizliegta smēķēšana un nebūs atrodamas tabakas izstrādājumu reklāmas, kā arī Olimpisko spēļu teritorijā nevarēs iegādāties cigaretes."

Vēl sacensību laikā tablo un radio ziņos par smēķēšanas negatīvo ietekmi uz veselību, lai ierobežotu šo nodarbi. Tāpat cilvēki, zvanot uz noteiktu telefona numuru, varēs sūdzēties par smēķēšanu neatļautās vietās.

Patērētāju sabiedrības konfederācijas priekšsēdētājs Dmitrijs Janins stāstīja, ka 2008.gada Pekinas Olimpisko spēļu laikā apmeklētājiem jau pie ieejas vārtiem tika konfiscētas cigaretes. Vēl viņš atklāja, ka Soču Olimpisko spēļu organizācijas komiteja jau sen izstrādājusi sistēmu, lai apkarotu smēķēšanu olimpiādes laikā.

"Olimpiādes organizatori izveidojuši plānu, lai sacensībās nebūtu cigarešu dūmu," skaidroja Janins.

Spēļu rīkotāji jau izveidojuši informatīvās zīmes, brīdinājuma plāksnes, kā arī līdzjutēji, ierodoties uz sacensību norises vietu, savā mobilajā telefonā saņems īsziņu, ka "šeit smēķēt nedrīkst".

Kā ziņots, 2014.gada ziemas Olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!