Foto: RIA Novosti/Scanpix
2014.gada ziemas olimpisko spēļu rīkotāji lēš, ka Soču Olimpiādi savos televizoru ekrānos vēros vismaz 80% Krievijas iedzīvotāju, liecina valstī veiktā aptauja.

Jūnijā Krievijā tika veikta socioloģiskā aptauja par sporta tēmu, un tā parādīja, ka par galveno informācijas avotu gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm valsts iedzīvotāji izvēlas televīziju - šādu atbildes variantu norādīja 92% respondentu no tiem, kuri gatavojas sekot spēļu norisei. Kopumā no visiem aptaujātajiem 83% atbildēja apstiprinoši uz jautājumu, vai sekos līdz Olimpiādei. Toties astoņi no 10 pilsētniekiem jeb 85% spēļu jaunumus izvēlas uzzināt internetā.

Aptaujā tikai arī noskaidrots, kādi ir populārākie sporta veidi Krievijā, un šajā joma līderis ir futbols - 38%. 30% aptaujāto par populārāko nosauca hokeju, 21% - biatlonu, 20%- vingrošanu un peldēšanu. Nedaudz mazāk balsu sakrāja volejbols (18%), bokss (16%), slēpošanas disciplīnas (16%), vieglatlētika (16%) un teniss (14%), daiļslidošana (14%) un basketbols (14%).

No ziemas olimpiskajiem sporta veidiem populārākie ir biatlons (51%), hokejs (48%) un daiļslidošana (45%), bet par bobsleju interesējas 15% aptaujāto.

Par sporta līdzjutējiem sevi uzskata 80% aptaujāto, pārējie paziņojuši, ka sporta notikumiem neseko, un tie lielākoties bija sievietes un cilvēki vecāki par 50 gadiem.

Aptauja notika astoņos Krievijas federālajos apgabalos, aptaujājot 1000 respondentus vecumā no 18 līdz 60 gadiem, kuri dzīvo pilsētās ar iedzīvotāju skaitu virs 100 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!