Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piektdien paziņoja, ka 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu sporta arēnas jau šobrīd ir par 90 procentiem gatavas sacensību uzņemšanai.

Novembra beigās Phjončhanā tiks aizvadītas pirmās no 26 pārbaudes sacensībām, kad netālu esošajā Kanjinā startēs kalnu slēpotāji un snovbordisti.

Olimpisko sporta objektu pārbaude dažādu sacensību režīmā ilgs līdz 2017. gada aprīlim.

"Phjončhanas olimpisko spēļu sporta objekti ir pabeigti par 90%. Pēdējā laikā bijis liels progress celtniecības darbos, tāpēc nav šaubu, ka objekti būs gatavi testu sacensībām," teikts SOK paziņojumā.

No 24. līdz 30. oktobrim notiks Phjočhanas bobsleja, skeletona un kamaniņu braukšanas trases homogolācija, kurā piedalīsies arī skeletonists Martins Dukurs un kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici. Savukārt bobslejists Oskars Melbārdis, kurš atlabst pēc muguras operācijas, kā arī viņa stūmēji uz Dienvidkoreju nebrauks, lai gan arī viņiem iepriekš bija plānota trases iemēģināšana.

Tikmēr nākamo ziemas olimpisko spēļu organizatori paziņojuši, ka nākamā gada februārī, gadu pirms spēļu sākuma, tiks sākta biļešu tirdzniecība.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles tiks atklātas 2018. gada 9. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!